Afbeelding
Erik-Jan Berends

Stedelijk Museum geeft gratis rondleidingen in het Drostenhuis

Algemeen

BINNENSTAD - Eén keer per maand neemt één van de gidsen van Stedelijk Museum Zwolle bezoekers mee op ontdekkingstocht door het Drostenhuis; één van de oudste en mooiste woonhuizen van Zwolle. De eerstvolgende rondleiding is op zaterdag 16 september om 14.00 uur.

Bezoekers brengen een bezoek aan de archeologiekelder, de salon met rococo schouw en plafond, de Blokzijlkamer met de ingetogen rijkdom van de 17de eeuw en de mooiste museumkeuken van Nederland. Ze leren meer over de geschiedenis van dit bijzondere woonhuis en krijgen een inkijkje in het Zwolse regentenleven in de 18de eeuw. De rondleidingen beginnen om 14.00 uur bij de ontvangstbalie van het museum. Naast de normale entreeprijs betaalt men voor deze rondleidingen niets extra’s. Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld, maar is niet noodzakelijk.

Wie op zaterdag 16 september niet mee kan, krijgt herkansingen op zondag 15 oktober, zondag 19 november en zondag 17 december. Per rondleiding is plaats voor maximaal 25 personen. Kijk voor meer informatie op www.stedelijkmuseumzwolle.nl.