Afbeelding
© Natuurmonumenten - Paul van Gaalen

Excursie Natuurmonumenten in de Vreugderijkerwaard

Algemeen

SPOOLDE - Natuurmonumenten heeft voor zaterdag 30 september van 10.00 tot 12.00 uur een excursie in de Vreugderijkerwaard georganiseerd, speciaal voor volwassenen.

De boswachter neemt ze mee, dwars door het anders niet toegankelijke natuurgebied. Hij vertelt hoe Natuurmonumenten de uiterwaarden van de Vreugderijkerwaard beheert en wat de invloed is van de Hereford runderen, die er lopen.

De Vreugderijkerwaard is een uiterwaard langs de rivier de IJssel bij Spoolde. Het gebied is een voorbeeld van het Nederlandse rivierenlandschap, met vaak mooie wolkenluchten en op de achtergrond de kerktoren van Zalk. Deelname aan de excursie kost 8 euro per persoon; leden van Natuurmonumenten betalen 5 euro per persoon.

Er kan een beperkt aantal deelnemers mee. Geadviseerd wordt daarom het ticket van tevoren online te kopen op www.natuurmonumenten.nl/agenda. De excursie begint bij biologische schapenmelkerij De Vreugdehoeve aan de Zalkerweg 20. Zie voor meer activiteiten www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 8 uur geleden
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 21 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen gisteren
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen gisteren