Afbeelding
Joop van Putten

Vuurvogel start met twee grote jeugdorkesten

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel start deze maand met het 16e orkestseizoen en doet dat alweer met een groeiend ledenaantal. In de relatief korte periode dat het orkest nu bestaat, is het zowel qua kwaliteit als kwantiteit enorm gegroeid. Het Jeugdsymfonieorkest (JSO) is het ‘vlaggeschip’ met maar liefst 90 leden en is nog aan het nagenieten van een succesvolle concerttournee naar Praag deze zomer. Opvallend in de bezetting is het grote aantal conservatoriumstudenten van ArtEZ die graag orkestervaring willen opdoen. De Jonge Vuurvogel, het voorbereidende orkest, telt bij aanvang 55 leden, waarbij de ervaring leert dat dit aantal nog wel aantrekt. Een absoluut record bij de start van het seizoen!

Nieuw is dit seizoen de muzikale leiding van de Jonge Vuurvogel. Om de groei van alle ensembles aan te kunnen, is de leiding van de Jonge Vuurvogel vanaf dit seizoen in handen van de jonge dirigent Vincent Pollemans. Pollemans vormt samen met Albert Dam de muzikale leiding van de orkesten, onder auspiciën van artistiek adviseur Hein Spanjaard. Door het team uit te breiden heeft Stichting de Vuurvogel de mogelijkheid om door te groeien.

De allerjongste strijkers spelen samen in Vuurvogel OpStreek en deze groep staat nog steeds onder leiding van de strijkdocenten Lies van Vledder en Esther de Boer. In projectvorm komen zij twee periodes van tien weken samen. De eerste repetitie van Vuurvogel OpStreek is op zaterdagmiddag 23 september a.s. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website www.vuurvogeljeugdorkest.nl

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 15 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 15 uur geleden