Afbeelding

Hulpmiddelenbeurs ‘Iedereen kan lezen’ in Stadkamer Voor mensen met een leesbeperking

· leestijd 1 minuut Algemeen

(INGEZONDEN)
‘Iedereen kan lezen’ luidt de naam van de gratis toegankelijke regiobeurs voor mensen met een leesbeperking. Denk hierbij aan laaggeletterden, mensen met een verminderd gezichtsvermogen, dyslexie of andere beperkingen die het lezen bemoeilijken. De beurs is ook een aanrader voor mantelzorgers van slechtziende ouderen en ouders en opvoeders van dyslectische kinderen. Op donderdag 28 september vindt de beurs plaats in Stadkamer Centrum van 10.00 tot 17.00 uur. Verhalenvertelster Hilke ten Duis opent om 9.45 uur de beurs met een mooi verhaal.

Hulpmiddelen bij een leesbeperking
Om deel uit te maken van de maatschappij is het belangrijk om te kunnen lezen en schrijven. Sommige mensen hebben moeite met lezen vanwege een leesbeperking. Gelukkig zijn er diverse hulpmiddelen ontwikkeld. Zo zijn er speciale brillen en software, waarmee de grootte van letters kan worden aangepast of teksten kunnen worden voorgelezen. Maar ook spraak-ondersteunende smartphones, tablets en navigatiesystemen bieden tal van mogelijkheden. De leveranciers van deze uiteenlopende aangepaste producten en diensten nemen graag de tijd om belangstellenden vrijblijvend te informeren en adviseren. De beurs is bovendien interessant voor professionals, zoals WMO-consulenten en andere beleidsmedewerkers, zorgverleners, medici en mensen uit het onderwijsveld.

Voorlichting

De beurs is voorzien van informatieve lezingen die je gratis kunt bijwonen. Van 9.45 tot 11.15 uur is er een voorlichtingsbijeenkomst over de laatste ontwikkelingen, met medewerking van Passend Lezen, Solutions Radio, Iris Huys en L2S Spraaksoftware. Van 15.00 tot 16.00 uur is er een voorlichting van Bartiméus, adviescentrum voor slechtziende en blinde mensen.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht op www.stadkamer.nl.

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 19 uur geleden