Afbeelding
Waterschap Drents Overijsselse Delta

Waterschap houdt fietsexcursie door gebied dijkversterking Stadsdijken

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Geïnteresseerden kunnen op vrijdag 20 oktober mee op fietsexcursie door het projectgebied van Stadsdijken Zwolle. Onderweg lichten medewerkers van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) het project toe en ontvangen deelnemers informatie.

De gratis fietsexcursie start om 09.30 uur bij de Zwolsche Roei- en Zeilvereniging (ZRZV) aan de Holtenbroekerdijk 100. De rondleiding duurt tot ongeveer 11.00 uur. Deelnemers dienen hun eigen fiets mee te nemen en zich aan te melden vóór donderdag 19 oktober via info@wdodelta.nl. De fietsexcursie wordt gehouden tijdens de landelijke ‘Week van Ons Water’ die dit keer in het teken staat van extreem weer en wateroverlast.

Het waterschap gaat in 2020 aan de slag met 7,5 kilometer van de, soms onzichtbare, stadsdijken in Zwolle. Deze dijken beschermen de stad tegen water uit het Zwolle-IJsselkanaal en het Zwarte Water. De dijkversterking is volgens het waterschap nodig, omdat de huidige dijken te laag zijn, niet stevig genoeg of er stroomt te veel water onderdoor.

Voordat de eerste schop de grond ingaat, is het 2020. Tot die tijd gaat het waterschap met verschillende partijen uit de omgeving aan de slag met het uitwerken van het ontwerp. Ook worden in deze periode vergunningen aangevraagd en een aannemer geselecteerd. Tot 2050 worden in het gebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta meer dan honderd kilometer dijken en tientallen sluizen en gemalen aangepakt om de waterveiligheid te verbeteren. Dit wordt gedaan vanuit het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP), onderdeel van het Deltaprogramma. In het HWBP werken Rijk en waterschappen intensief samen om Nederland te beschermen tegen overstromingen. WDODelta voert een aantal HWBP-projecten uit, waaronder de dijkversterking Stadsdijken Zwolle.

Kijk op www.wdodelta.nl/stadsdijkenzwolle en www.weekvanonswater.nl voor meer informatie.

Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant Partnerbijdrages 4 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 14 uur geleden
De beide clubmannen Fred van Dam (links) en Hans de Groot (beiden staand) hopen op veel nieuwe aanmeldingen.
Veelzijdige Toerclub Swolland is hard toe aan nieuw fietsbloed Sport 16 uur geleden