Afbeelding

Vocal Group BlueBird Voices gaat van start in Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

DIEZERPOORT – Voor ambitieuze zangers, zangeressen en beatboxers in de leeftijd van 20 tot 35 jaar begint binnenkort vocalgroup BlueBird Voices Zwolle.

"Ik zoek enthousiastelingen die samen willen toewerken naar een spetterende concertreeks in het voorjaar van 2019. Iedereen is welkom op de open repetitie op maandagavond 6 november", aldus Bert Schonewille. Schonewille is dirigent en initiatiefnemer van BlueBird Voices: "Ik loop al jaren met het idee een koor op te richten in Zwolle. Na een positief en bevestigend gesprek met twee adviseurs van Stadkamer wist ik het zeker: dit gaan we doen!" Er hebben zich inmiddels twintig enthousiastelingen via de website aangemeld. "Maar er kan nog meer bij", aldus Schonewille. Ook na de open repetitie kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor auditie, daarna beginnen de repetities op de maandagavond in Domusica.

BlueBird Voices zingt vooral bekende pop-, musical- en jazz-songs aangevuld met minder bekende diamantjes. Veelal worden de songs a cappella met beatbox uitgevoerd of begeleid door piano of band en de nummers worden altijd uit het hoofd gezongen en uitgevoerd met een ‘flitsende performance’. Het bewijs dat een koor niet saai hoeft te zijn, hoeven we niet ver van huis te zoeken, volgens Schonewille. "Neem de Koorbazen. Geweldig, wat een energie hebben die mannen!" Spectaculaire vocal groups kennen we volgens Schonewille vooral uit de Verenigde Staten. "Neem Pentatonix of de film Pitch Perfect. Dat is wat BlueBird Voices wil." Saillant detail: het creatief brein achter de laatstgenoemde film (Deke Sharon) stelde onlangs originele arrangementen beschikbaar omdat hij BlueBird Voices zo'n mooi initiatief vindt.

Bert Schonewille (37) is geboren in Zwolle, elders getogen. Hij zong zelf bij studentenkoor Dekoor, één van de beste koren van Nederland. "Daar is de liefde voor de a cappella muziek geboren", aldus de dirigent. "De afgelopen negen jaar dirigeerde ik Flevox uit Emmeloord, waarmee we fantastische dingen hebben gedaan zoals een reis naar Spanje, optreden in Paradiso en deelname aan diverse koorfestivals. Wie weet wat we met BlueBird Voices voor mooie dingen gaan doen. Ik hoop op een bomvolle open repetitie, voel je welkom."

De open repetitie van BlueBird Voices vindt plaats op maandag 6 november van 20.00 tot 22.15 uur in Domusica aan de Radewijnsstraat 10. Zie voor meer informatie www.bluebirdvoices.nl.