Afbeelding

Big Shots Baseball Camp volgend jaar in Landstede Sportcentrum

· leestijd 3 minuten Algemeen

ZWOLLE - Om de basketballkampen van de NBB (Nederlanse basketbalbond) een vervolg te geven hebben Mike Schilder en Matthijs de Groot de handschoen opgepakt. Hierdoor is er in de zomer van 2018 het eerste Big Shots Basketball Camp in het Landstede Sportcentrum.

Deelname aan het camp is mogelijk voor alle leeftijden: onder de 12, voor 12-15 jaar en voor 15 jaar en ouder. Het maakt niet uit op welk niveau je basketbalt, iedereen is welkom. Op het camp ligt de nadruk op fundamentals en skills en het spelen van 1-on-1. Dit zal op de trainingen, onder het oog van de topcoaches met veel aandacht voor het individu, aan bod komen. Daarnaast zijn er 3x3 en 5x5- competities waarbij de skills, geleerd op de trainingen, kunnen worden toegepast in teamverband.

Er is overéénstemming bereikt met het Landstede Sportcentrum in Zwolle als locatie voor het Big Shots Basketball Camp. Het Landstede Sportcentrum is een absolute toplocatie in Nederland, waar onderwijs en sport hand in hand samen gaan. De Landstede Groep, waar het Sportcentrum onder valt, heeft oog voor ieder individu en stimuleert de mogelijkheden om talenten te ontwikkelen.

Het Landstede Sportcentrum heeft zeven basketbalvelden, fitness, danszaal, horeca en natuurlijk onderwijsfaciliteiten. De vele faciliteiten maken het Landstede Sportcentrum een unieke locatie om een top basketbal camp te organiseren.

Mike Schilder, organisator van het Big Shots Basketball Camp, speelt nu twee jaar voor Landstede Basketbal in Zwolle en hij is zeer te spreken over de mogelijkheden die er binnen het Sportcentrum zijn voor zowel topsporters als breedtesporters: “Als speler van Landstede Basketbal heb ik het afgelopen anderhalf jaar gebruik kunnen maken van de fantastische faciliteiten van het Landstede Sportcentrum. Ik ben ontzettend blij dat het mogelijk is om in zo’n top accommodatie ons Big Shots Basketball Camp te kunnen organiseren. Het afgelopen jaar heb ik mogen coachen op het NBB camp. We hebben daar in een ontzettend prettige sfeer kunnen werken met alle deelnemers. De energie die ik daarvan kreeg heb ik de afgelopen tijd gebruikt om dit nieuwe camp op te starten. Ik kijk er naar uit om er samen met de deelnemers, de coaches en de vrijwilligers een geweldig camp van te maken.”

Hans Roman, operationeel Manager van het Landstede Sportcentrum, over de komst van het Big Shots Basketball Camp naar Zwolle: “Het stimuleren van bewegen voor kinderen en volwassen is voor de Landstede Groep een belangrijk onderdeel van de filosofie. De vakantieperiode is een uitermate geschikte periode om het voor jongeren mogelijk te maken om extra te bewegen. Wij willen daar dan ook graag ons steentje aan bijdragen met de faciliteiten die het Landstede Sportcentrum te bieden heeft. Als organisatie zijn we enthousiast over het camp en we vinden het mooi dat Mike Schilder als speler van Landstede Basketbal hierbij betrokken is, want ook de spelers van ons eerste team stimuleren wij om zich op en buiten het veld continu te blijven ontwikkelen.”

Ook Matthijs Groot is als organisator van de Big Shots Basketball Camps enorm enthousiast over dit nieuwe camp. “Na het NBB camp in 2017 heb ik met veel coaches en directe betrokkenen de camps geëvalueerd en gekeken naar wat er anders en beter kon. Na het besluit van de NBB om te stoppen met haar NBB camps heb ik samen met een aantal betrokkenen gekeken naar de mogelijkheden om de historie van 55 jaar camps niet verloren te laten gaan. De unieke sfeer, het plezier van de deelnemers en de interactie tussen de deelnemers en coaches gaven iedereen ontzettend veel energie. Door het camp te verplaatsen naar Zwolle kunnen we aan zoveel mogelijk wensen van deelnemers en coaches voldoen. We kunnen verder groeien binnen de fantastische faciliteiten van het Landstede Sportcentrum. We kunnen vaker trainen, omdat er minder gelopen hoeft te worden tussen de sporthal en het verblijf. En wij denken dat we de sfeer van het NBB camp mee kunnen nemen naar Zwolle en er samen met de top coaches voor alle deelnemers een geweldige week van kunnen maken. De hulp die we de afgelopen weken hebben gekregen vanuit het Landstede Sportcentrum om dit camp op poten te zetten is hartverwarmend. Er wordt meegedacht, er wordt geholpen met het zoeken naar oplossingen voor mogelijke problemen en we voelen het enthousiasme vanuit de organisatie! Het sterkt ons in het geloof dat dit camp een groot succes gaat worden! Meld je dus snel aan en kom naar het Big Shots Basketball Camp!”

Het Big Shots Basketball Camp 2018 U15 en15+ in Zwolle is van 22 tot en met 27 juli in het Landstede Sportcentrum. Er kan nu ingeschreven worden voor het camp via de website www.bigshotscamp.nl

Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 23 uur geleden