Afbeelding

Informatieavond Tweetalig Onderwijs Van der Capellen op dinsdag 14 november

· leestijd 1 minuut Algemeen

Proeflessen, kidsforum, achtergronden en wetenswaardigheden!

‘Leer denken in het Engels door te kiezen voor tweetalig onderwijs (TTO)’. De toekomst van onze kinderen is grenzeloos. Er zijn nagenoeg geen studies of bedrijven meer waar niet regelmatig in het Engels wordt gecommuniceerd. Het uitstekend beheersen van deze wereldtaal is dan ook een onmisbare vaardigheid. Het zelfde geldt voor het omgaan met internationale contacten en culturen. Dinsdag 14 november is er op van der Capellen aan de Lassuslaan 230 in Zwolle een informatieve avond met een apart programma voor leerlingen, (proeflessen en kidsforum) en voor ouders alle achtergronden en wetenswaardigheden. De informatieavond begint om 19.00 uur.

De Van der Capellen SG biedt al sinds jaar en dag de mogelijkheid om de havo- of atheneumopleiding te combineren met de Engelse taal en een internationale oriëntatie. In deze tweetalige afdelingen worden leerlingen spelenderwijs voorbereid op een internationale toekomst. De leerlingen volgen een lesprogramma dat een grotere diepte en breedte kent dan het reguliere programma en leren hierdoor een academische denkhouding aan. Het lijkt in het begin misschien lastig, maar de ervaring leert dat het vanzelf gaat en dat het leuk en uitdagend is om te doen. Voor de gemotiveerde leerling ligt hier dus geen extra werklast.
Naast het havo- of atheneumdiploma verdient een TTO-leerling ook een tweetalig diploma en het zogenaamde International Baccalaureate Certificate, dat wereldwijd erkend wordt.

Ook de leerlingen met een TL-advies kunnen sinds dit jaar tweetalig onderwijs kiezen dankzij de aparte T-mavo klas. Ook in deze klas worden diverse vakken in het Engels gegeven. Het accent ligt daarbij meer op de communicatieve vaardigheden. Met de T-mavo krijgt de leerling een optimale voorbereiding op de Engelstalige MBO opleidingen.

Informatieavond Informatieavond Tweetalig Onderwijs Van der Capellen
Dinsdag 14 november 19.00 - 21.00 uur aan de Lassuslaan 230 in Zwolle
Apart programma voor leerlingen, met proeflessen en kidsforum.
Voor ouders alle achtergronden en wetenswaardigheden.

Contact
Clair Conley
Specialist TTO
Van der Capellen sg
Lassuslaan 230
8031 XM Zwolle
038 4262850
c.conley@ooz.nl
www.capellensg.nl

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen gisteren
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02