Afbeelding

Honderdjarig Groot Mannenkoor Zwolle verzorgt nostalgisch kerstconcert

Algemeen

ASSENDORP - Het jubilerend Groot Mannenkoor Zwolle (GMZ) sluit haar honderdjarig jubileumjaar af met een kerstconcert in de Dominicanenkerk in Assendorp op maandag 18 december.

Daar brengt het koor bekende nummers uit haar bestaan ten gehore: nostalgische hoogtepunten uit het kerstrepertoire van de afgelopen jaren. Vooraf kunnen bezoekers meezingen onder begeleiding van haar dirigent en diverse musici. Samen met sopraan Karin Hertsenberg brengt het koor onder andere La Vergine degli Angeli van Verdi ten gehore. Het GMZ biedt met dit nostalgische kerstprogramma een zeer afwisselend kerstconcert. Het koor staat onder leiding van dirigent Hennie Ramaekers en wordt op piano begeleid door pianiste Philine Coops. Aan het kerstconcert werken verder mee: sopraan Karin Hertsenberg, Trio Muz!nder. pianiste Philine Coops, celliste Myrthe van Hulst, Mirjam Altena op dwarsfluit, het koperkwartet van muziekvereniging Excelsior Westenholte, Gerard ten Brinke op bugel, Sjoerd de Haan op tamboer en organist Jur Leemhuis.

Bezoekers zijn welkom in de Dominicanenkerk aan de Assendorperstraat 29. Het concert begint om 20.00 uur; de samenzang begint om 19.35 uur. De kerk is geopend vanaf 19.30 uur. Kaartverkoop gebeurt via de koorleden of ‘s avonds aan de kassa. Zie voor meer informatie www.grootmannenkoorzwolle.nl of bezoek de Facebookpagina https://www.facebook.com/grootmannenkoorzwolle.nl.