Afbeelding
pedro sluiter

Kerstbomen vangen veel winst

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De gemeente Zwolle heeft voor de dertigste keer de kerstbomenactie ‘Kerstbomen vangen veel winst’ georganiseerd. Kinderen tot en met vijftien jaar kunnen de bomen op woensdag 3 januari en woensdag 10 januari van 13.00 tot 16.00 uur inleveren.

Daarvoor zijn verschillende locaties in Zwolle aangewezen. Ieder kind ontvangt voor één ingeleverde boom 0,20 eurocent én een stempel op de stempelkaart. Met een volle stempelkaart (tien stempels) mogen ze gratis zwemmen in Zwembad De Vrolijkheid.

Met de inzameling voorkomen de gemeente en ROVA dat de bomen na gebruik op straat worden verbrand of als zwerfvuil in de Zwolse wijken terechtkomen. De ingezamelde bomen worden verwerkt tot compost voor openbare groenvoorzieningen in de stad (recycling).

Inzamelpunten

De kerstbomen kunnen worden ingeleverd op woensdag 3 en woensdag 10 januari van 13.00 tot 16.00 uur bij de volgende inzamelpunten:

Aa-landen, Rijnlaan, bij de Aldi en Maaslaan / hoek Beulakerwiede.

Assendorp, Hortensiastraat, bij de speeltuin.

Berkum, Hoek Erasmuslaan / Abelenlaan.

Dieze, Ruusbroecstraat/Jeugdtuinen.

Holtenbroek, omgeving wijkcentrum Holtenbroek.

Stadshagen, Drapenierlaan, Jeugdtuinen/Oude Wetering en Hoek Frankhuizerallee/Slaperdijkstraat.

Westenholte, Petuniaplein.

Wipstrik, Herfterplein.

Zwolle-Zuid, Oude Deventerstraatweg, bij onderkomen gemeente, Gedeputeerdenlaan, bij de scholen, Parkeerplaats S.V.I., Stokmeesterslaan, bij de scholen en Schellerallee

Afwijkend:

Veerallee: alleen op woensdag 3 januari tussen 13.00 en 16.00 uur op het Frederiksplein;

Binnenstad, Kamperpoort en Stationsbuurt: op woensdag 3 en woensdag 10 januari rijdt er tussen 13.00 en 16.00 uur een auto rond van ROVA om kerstbomen op te halen; Windesheim: alleen op woensdag 3 januari tussen 13.00 en 14.30 uur bij het Dorpshuis; Wijthmen: alleen op woensdag 3 januari tussen 13.00 en 14.30 uur bij de speeltuin aan de Zeisweg.