Afbeelding

Mozart bij kaarslicht in de Doopsgezinde kerk Zwolle

Algemeen

ZWOLLE - Het Apollo Ensemble geeft op zaterdag 20 januari een kaarslichtconcert in de Doopsgezinde kerk. Het programma toont Mozart op zijn best is de organisatie van mening. “Het wordt een combinatie van schoonheid, perfectie en speelsheid.”

De organisatie vervolgt: “Zo wordt onder andere het Kegelstatt-trio gespeeld. Er staan nog twee andere werken van Mozart op het programma: het piano trio KV 378 in een achttiende-eeuwse bewerking voor klarinet en strijktrio, en de monumentale serenade nummer 10, KV 361, bijgenaamd de ‘Gran Partita’. Mozart’s tijdgenoot Schwenke maakte een bewerking van dit stuk, dat oorspronkelijk voor twaalf blazers en contrabas werd geschreven, voor klarinet, viool, altviool, cello en piano. Er wordt gespeeld op instrumenten of kopieën van instrumenten uit de tijd van Mozart, die aan dit concert een bijzondere klankkleur geven.”

Het Apollo Ensemble speelt in kwintet bezetting: Diederik Ornee - klarinet, David Rabinovich - viool, Annemarie Kosten - altviool, Cassandra Luckhardt - cello, Marion Boshuizen, fortepiano. Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.apollo-ensemble.nl en ’s avonds aan de zaal.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.