Afbeelding
Eigen foto

Het Zwols Balletjeshuis mag zich Prominent 2018 noemen

Algemeen

BERKUM - In wijkcentrum de Weijenbelt is het Zwols balletjeshuis, in 1845 opgericht door J. van der Kolk en sindsdien alom bekend vanwege het Zwolse balletje, uitgeroepen tot Prominent 2018.

De uitreiking van deze prijs vond plaats tijdens het jaarlijks Prominentenbal van carnavalsvereniging d’Oelewappers. Het Zwolse balletje is een snoepje dat al meer dan 150 jaar bestaat. Inmiddels heeft het Zwolse balletjeshuis nog meer bekendheid weten te veroveren. Zo staat de Zwolse lekkernij afgebeeld op een postzegelvel tussen de Bossche bol, het Drents kniepertje en de Amsterdamse ui. Veel toeristen weten het Zwolse balletjeshuis te vinden door de vermelding in de Capitool Gids. Niet alleen de balletjes, maar het huisje op zich zorgt al voor veel bezoeken van toeristen. Souvenirjagers en verzamelaars kunnen er ook terecht. Door de verkoop van deze artikelen wordt Zwolle, als stad goed gepromoot.

Om 23.11 nam de voorzitter het woord. Hij mocht hij de prijs uitreiken die Wies en Annelies van het Zwolse balletjeshuis vol trots in ontvangst namen. Zanger Glenn Palm en dj Rick hebben ervoor gezorgd dat er na de nodige felicitaties nog tot in de kleine uurtjes werd doorgefeest.

Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Horeca in binnenstad viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn Algemeen gisteren