Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Geslaagde examenstunt bij Zone.college

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Zo’n 170 vmbo 4- en HGL 3-leerlingen van het Zonne.college in Zwolle hebben vrijdag een geslaagde examenstunt uitgehaald met tractoren, hooibalen, confetti en papier. Een DJ zorgde buiten voor een feestelijke sfeer.

(door Gerard Meijeringh)

De examenleerlingen van het Zone.college waren er vroeg bij. Om circa 6.30 uur werd koers gezet naar het Koggeland met diverse tractoren. Vervolgens werden bijna alle ingangen geblokkeerd met tractoren en verpakte hooibalen. Daarnaast werd buiten mest uitgestrooid. Tevens waren de lokalen en de lerarenkamer onbereikbaar door de vele ballonnen en huishoudfolie. Buiten maakten de leerlingen er in de loop van de morgen een feestje van. Een DJ zorgde voor lekkere muziek en de jeugd kon zich vermaken met verschillende spellen, zoals zorb ball en pijl en boogschieten. Daarnaast konden er leuke foto’s worden gemaakt met een polaroid camera. De ochtend werd afgesloten met snacks.

De examenstunt verliep zonder problemen. Dat was enkele dagen eerder bij het Zone.college in Almelo wel anders. Daar liep het volledig uit de hand. Door het veelvuldig smeren met meel is er een schadepost tussen de 10.000 en 20.000 euro. Dat moest anders. Daarom gingen de conciërges vooraf in overleg met de leerlingen over de plannen. “Vijf jaar geleden hadden we hier ook schade bij een examenstunt. Dat wilden we niet meer. Daarom gingen we elk jaar naar Walibi, maar dat werd te duur”, aldus conciërge Mark Beekman. Na de schade in Almelo werd besloten om de dialoog aan te gaan met de leerlingen en de boel goed in de gaten te houden. En dat pakte goed uit. “We hebben kunnen voorkomen dat er schapen werden losgelaten in de school. Maar de leerlingen hebben het netjes gedaan. Geen slecht woord hierover. We hebben een leuke ochtend gehad.”

De leerlingen kunnen zich nu voorbereiden op de examens. Die beginnen op het Zone.college op maandag 13 mei.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh