Afbeelding
Eigen foto

Werkgroep van Dominicanenkerk gaat naar Oekraïne

· leestijd 1 minuut Algemeen

ASSENDORP - De Werkgroep Vrede & Gerechtigheid (WVG) van de Dominicanenkerk aan de Assendorperstraat heeft sinds 2015 ook Huize Sint Martinus de Porres in Fastiv/Oekraïne als diaconaal project.

In dit tehuis worden door de daar wonende Dominicanen zwerfkinderen opgevangen en wordt er aan hen onderwijs gegeven. Ook houden zij zich met behulp van vele vrijwilligers onder meer bezig met therapie voor invalide kinderen. Het is volgens de werkgroep een belangrijk sociaal project voor mensen die buiten de samenleving dreigen te vallen door armoede, geestelijke of lichamelijke beperkingen. De directeur van Huize Sint Martinus de Porres, pater Michael Romaniv O.P., heeft onlangs de WVG uitgenodigd om ter plekke in ogenschouw te nemen welk goed werk zij doen met de donaties van de werkgroep.

Daarom vertrekt op 14 april een delegatie namens de WVG, bestaande uit voorzitter Piet Neeft en Frans van der Heijdt, naar Oekraïne. Tijdens hun verblijf aldaar is er ruimschoots gelegenheid de bestaande contacten te intensiveren en daarmee de betrokkenheid te vergroten. Zij willen echter niet met lege handen hun reis ondernemen. Voor wie zich door het bovenstaande gemotiveerd voelt om een steentje bij te dragen aan het tot een succes maken van deze reis is een gift welkom op NL11 INGB 0000 3910 23 t.n.v. Diaconie Dominicanenkerk o.v.v. Huize Sint Martinus de Porres.

De reiskosten worden op een andere manier gefinancierd zodat giften voor de volle honderd procent ten goede komen aan het project. Voor nadere vragen, kan men mailen naar neeft45@gmail.com.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30