Foto: Pedro Sluiter Foto 2018
Foto: Pedro Sluiter Foto 2018 Pedro Sluiter

Vriendinnen maken van missverkiezing geen catfight, maar onvergetelijke ervaring

· leestijd 2 minuten Algemeen

BINNENSTAD – Selina Bosman en Liza Artamonova gaan namens Zwolle strijden om de titel wie de mooiste is van Overijssel. De strijd op de catwalk zal niet eindigen in een catfight. De twee zijn namelijk de beste vriendinnen. Ze doen elkaars haar – zeggen het gewoon eerlijk als het niet zit – en hopen voor de ander het beste. Natuurlijk scheelt het wel dat Selina (18) meedoet aan ‘Miss Beauty of Overijssel’ en Liza aan ‘Miss Teen of Overijssel’.

Ze zijn anders gezegd niet elkaars directe concurrent. Behalve dan bij de strijd om de gunst van het publiek. Met een sms-je (1,10 euro) kan je een van de dames steunen. Door ‘Poll Overijssel Selina’ of dus ‘Poll Overijssel Liza’ naar 3010 te sms’en.

Meer dan mooi

Wie denkt dat een missverkiezing alleen inhoudt dat je een paar minuten mooi staat te zijn, heeft het mis. Er komt veel meer bij kijken, aldus de vriendinnen tijdens een interview. Uit een selectie van driehonderd is een aantal meiden overgebleven in de leeftijdscategorieën 18 tot 26 en 15 tot 18. Dat ze de voorronde zijn doorgekomen, voelt al als winst vertelt Liza. De jonge vrouwen worden gecoacht, zijn samen de sportschool in geweest, moeten hun eigen pr zoals een interview in de krant regelen en zamelen samen geld in voor de Linda Foundation. Deze stichting zet zich in om armoede in gezinnen met kinderen te bestrijden. En dan is er dus nog de sms-poll waar je vrienden, familie maar ook onbekenden mee moet zien te winnen. Selina: “Ik heb het geluk dat ik een grote familie heb. Momenteel sta ik tweede.” “Voor mij is het wat lastiger”, zegt de goedlachse Liza. “Mijn gezin woont in Nederland, maar de rest van de familie in Rusland. Wel steunen mensen op het werk en op school mij.” Die steun vinden Liza en Selina hartverwarmend. De missverkiezing zien ze als een prachtige ervaring. Uiteraard dromen ze ook van een leven als fotomodel. Alleen al door mee te doen aan deze missverkiezing krijgen ze de nodige aanbiedingen van fotografen. Selina gaat er niet van naast haar hakken lopen. Mooi willen zijn zit in haar natuur, maar op het voetbalveld is daar weinig van te merken. Dan gaat de beuk er in. “Niemand die dat van mij verwacht, maar het is wel zo. Van de andere meiden zit er eentje op kickboksen en een ander op motorsport.” Het ‘meisje-meisje-gehalte’ valt dus wel mee. Liza vindt het prachtig om te zien dat de meiden het goed met elkaar kunnen vinden. “Niemand doet naar of is arrogant. Bij Holland Next Top Model heb je vaak wel iemand die er niet helemaal bij hoort. Dat is bij deze verkiezing helemaal niet zo.” Gevraagd naar wat ze het mooiste vinden aan de ander valt even een ongemakkelijke stilte. Selina begint: “’Ik vind dat bij Liza het hele plaatje gewoon klopt. Ze lacht bovendien altijd, waardoor het niet opeens gemaakt overkomt.” Liza neemt de complimenten bescheiden in ontvangst en dan is het haar beurt. “Selina heeft een prachtig gezicht en een heel goed figuur. Alles aan haar is mooi.” Volgens Liza draait het bij een missverkiezing overigens niet puur om schoonheid. “Je persoonlijkheid telt enorm mee. Het gaat er ook om dat je aardig bent en dat uitstraalt.”

Op de foto

Dan is het moment aangebroken dat de twee samen op de foto gaan. Niet in een studio maar gewoon in de frisse buitenlucht. Het weer zit gelukkig mee. Selina doet nog even het lange haar van Liza goed. Uiteraard willen ze het resultaat meteen zien. Een goede pr heb je zelf in de hand.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 12 uur geleden