Afbeelding

Jubilerende Ateliers Koewegje houden Open Dag

Algemeen

DIEZERPOORT - De kunstenaars van Ateliers Koewegje openen elk jaar hun deuren voor publiek. Dit jaar is dat op zondag 3 juni. Dan pakken ze extra groot uit vanwege hun 30-jarig jubileum.

De dag wordt feestelijk aangekleed met presentaties, hapjes en drankjes, maar vooral heel veel kunst. Aan het Koewegje huren kunstenaars hun werkruimte. Lichtkunstenaar Els Mondt is gespecialiseerd in bijzondere lampen, trofeeën en lichtobjecten. Yoko Heiligers en Marijke ten Cate wonnen beiden een Vlag en Wimpel met hun kinderboeken. Illustrator Jet van der Horst ontwierp in 2008 de Decemberzegels en Steef Wildenbeest won met zijn illustraties de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs. Elvera Goedhart combineert ambachtelijke druktechnieken en digitale details in prachtige prenten en Steven van Rij maakt klassieke schilderijen met indrukwekkende precisie. Irene Goede illustreerde maar liefst 200 kinderboeken en tekent voor NRC handelsblad. Beeldend kunstenaar Michiel Knaven werkt voor verschillende media, meestal is fotografie en/of muziek de bron van zijn werk. Ook bieden de kunstenaars cursussen aan in diverse disciplines.

Tijdens de open dag zijn er tussen 11.00 en 17.00 uur verschillende activiteiten: er is een tekenact van theatergroep Buro Rococo, in de fotostudio van Michiel Knaven kunnen een portret laten maken en de illustratoren geven tekendemonstraties. Vanaf 12.30 uur wordt een feestelijke lunch geserveerd.

Speciaal voor de bezoekers is er een pop-up winkel ingericht vol schilderijen, prentenboeken,

foto's en ansichtkaarten voor een scherpe prijs. Ze kunnen de aangekochte boeken laten signeren door de makers.