Afbeelding
Eigen foto

Barokensemble zeveN-Draads speelt ‘Slappe Thee’ in Doopsgezinde kerk

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - Barokensemble zeveN-Draads speelt op zaterdag 26 mei om 20.00 uur in de Doopsgezinde kerk aan de Wolweverstraat.

De formatie is een klein muziekensemble dat muziek speelt uit de periode 1550-1750. “In deze periode is veel mooie muziek geschreven, met name voor strijkinstrumenten. In die tijd kende de muziekwereld een grote vernieuwingsdrift. Muzikanten/componisten reisden veel, experimenteerden met nieuwe mogelijkheden en lieten zich graag door elkaar beïnvloeden. De muziek kenmerkt zich door grote afwisseling in sfeer. Soms is het erg lyrisch, dan weer agressief en even later weer erg lieflijk van aard. Dit gaat altijd gecombineerd met grote tempowisselingen”, meldt het ensemble. Het programma is opgebouwd rondom een aantal tragische thema’s: Treurnis, Krokodillentranen, Angstschreeuw, de Breuk, Het is Vijf voor Twaalf en Vaarwel.

zeveN-Draads bestaat uit zeven musici op snaarinstrumenten: vijf strijkers, een luit -en gitaarspeler en een klavecinist. Het ensemble staat onder leiding van barokvioliste Arwen Bouw en heeft opmerkelijke programma's gespeeld die 17e eeuwse muziek en traditionele muziek vermengen. De ‘Zingende Zeven’, de ‘Spanjool’, ‘Venetiaans Carnaval’ en ‘Buitengaats’ zijn zomaar een paar titels die programma’s droegen en nu, in 2018: ‘Slappe Thee’.

De musici spelen op authentieke instrumenten, maar voornamelijk ook op authentieke locaties. Ze doen dat niet alleen uit liefde voor de muziek en de instrumenten, maar vooral ook voor het genoegen dat het samen musiceren met zich meebrengt. Ze hopen dat het plezier van de spelers hoorbaar overkomt op de luisteraars. Voor het concert wordt geen entree geheven, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 28 mei, 13:36
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 28 mei, 10:48
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 28 mei, 08:27