Afbeelding
Eigen foto

Grootkoor gaat repeteren voor kerstconcert

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Grootkoor Zwolle begint in september met uitgebreide koorrepetities. Het bijzondere koorproject kent als afsluiting een kerstconcert op donderdag 20 december in Theater de Spiegel. Daarbij verleent Karin Bloemen haar solistische medewerking.

Dit nieuwe Grootkoor wordt het elfde Grootkoor in Nederland en is georganiseerd door Grootkoor Projecten. Het koor repeteert de komende maanden vijf keer onder leiding van de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen. Zij dirigeren al vele jaren de Grootkoren en op projectbasis zingen in een koor is volgens hen nog steeds een geweldig succes.

Het koor is bestemd voor dames en heren in de leeftijd vanaf 18 jaar die graag zingen. De koorrepetities zijn op dinsdagavond 18 september, 9 en 30 oktober, 20 november en 11 december van 19.30 uur tot 22.00 uur en worden gehouden in de Plantagekerk aan de Ter Pelkwijkstraat 17. Het repertoire bestaat uit Christmas Carols en bekende koorwerken. Tijdens de eerste koorrepetitie ontvangen deelnemers de koormuziek & studie-cd, zodat ze ook thuis kunnen studeren.

“Karin Bloemen is een zangeres en cabaretière die met haar opvallende verschijning de aandacht op zich weet te vestigen”, aldus de organisatoren van het Grootkoor. “Samen zingen met Karin Bloemen is een unieke ervaring. Met haar prachtige stem en expressieve mimiek bespeelt zij iedere zaal. Soms is ze uitbundig en extrovert, dan weer ingetogen en gevoelig. Karin zingt samen met het Grootkoor Zwolle prachtige kerstliederen en het lichte muziekgenre. Ze vervult met glans de rol van Hollands enige echte Diva, met alles erop en eraan.”

Dit bijzondere koorproject geeft zanglustigen de kans om op te treden in Theater de Spiegel met Karin Bloemen; iedere enthousiaste zanger of zangeres kan zich inschrijven. Zie voor meer informatie over het Grootkoor en inschrijving www.grootkoor.nl en www.grootkoor.tv of mail naar zing@grootkoor.nl.