om
om Hans van Eijsden

Zwolse Theaters start kaartverkoop Stadsfestival 2018

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD – Op het Noordereiland, naast Theater de Spiegel, vindt dit jaar de zevende editie van het Stadsfestival plaats. De kaartverkoop begint op vrijdagochtend 20 juli om 10.00 uur.

Het is de tweede keer dat het festival op deze locatie wordt gehouden. Het publiek vindt er van 30 augustus tot 2 september een groot festivalterrein vol theatertenten met een gevarieerd aanbod van muziek, dans, toneel, jeugd en bijvoorbeeld cabaret. Vier dagen lang kan iedereen genieten van meer dan dertig verschillende voorstellingen, silent disco en eten & drinken. Kaarten bestellen kan via de website www.stadsfestival.nl of telefonisch via 0900-1435. Men kan ook dagelijks terecht in Café Foyé aan de Blijmarkt 25.

Iedere dag wordt het festival geopend door de Stadsparade: tweehonderd eerstejaarsstudenten van de verschillende opleidingsrichtingen van ArtEZ werken samen om tijdens hun eigen introductieweek een spektakel te creëren. Deze Parade verplaatst zich dagelijks door de straten van het centrum en voert het publiek naar het festivalterrein.

Voor wie een abonnement neemt op de Stadsfestival nieuwsbrief vertelt de organisatie wekelijks over de voorstellingen die men kan bezoeken. De organisatoren geven tips en achtergrondinformatie, zodat bezoekers niets hoeven te missen. “Een greep uit het aanbod: Ontmoet de Zwolse Bellinga’s (wie kent hen niet!) op zondag in Theater de Spiegel, lach u gek tijdens de voorstelling over YouTube Kattenfilmpjes van Likeminds, bezoek met de kleinsten de voorstelling Golfje zoekt zee (2+) of bezoek een klassieker in een hedendaagse jas: Een Kersentuin van Kameroperahuis.”

Het thema van het Stadfestival is dit jaar ont-moeten. Zwolse makers hebben dit thema verwerkt in hun voorstelling of organiseren bijvoorbeeld een randprogramma. “Bezoekers gaan elkaar ontmoeten, de makers van de voorstellingen en wellicht zichzelf.”

Volgende week wordt bekendgemaakt wat het Zaterdagavond Spektakel op 1 september wordt. Dit is zoals gebruikelijk gratis toegankelijk voor alle inwoners van Zwolle en begint om 20.30 uur. Zie voor meer informatie en kaartverkoop www.stadsfestival.nl.