Afbeelding

Fraterhuis verplaatst gratis buitenfilm naar Park de Wezenlanden

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Na jarenlang buitenfilms op diverse locaties in de Zwolse binnenstad te hebben vertoond, verhuist Filmtheater Fraterhuis de grootste en gratis toegankelijke buitenfilmvoorstelling naar Park de Wezenlanden.

Op zaterdag 25 augustus om 21.30 uur presenteert het filmtheater er het romantische drama ‘The Guernsey Literary Society’ op het evenemententerrein. Op een eigen stoeltje of vanaf een kleedje; iedereen is welkom om te komen kijken naar het jaarlijkse cadeau van Filmtheater Fraterhuis aan de bewoners van Zwolle.

The Guernsey Literary Society is een romantisch drama over een journaliste die besluit om te gaan schrijven over een boekenclub die op het eiland Guernsey is gevormd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bij toeval komt Juliet Ashton, een jonge schrijfster uit Londen, in contact met een aantal bewoners van Guernsey die tijdens de oorlog een leesclub vormden. Er ontspint zich een levendige correspondentie tussen de schrijfster en eilanders. Juliet raakt gefascineerd door de verhalen en de kleurrijke karakters van de leden van het Literaire Aardappelschiltaart Genootschap. Langzaam wordt duidelijk wat de eilandbewoners tijdens de oorlog hebben meegemaakt en hoe hun vriendschappen, saamhorigheid en onderlinge relaties tijdens de bezetting op de proef werden gesteld. Juliet besluit dan ook af te reizen naar Guernsey, een beslissing die haar leven voorgoed zal veranderen.

The Guernsey Literary Society is een verfilming van de roman van Mary Ann Shaffer en Annie Barrows. Directeur Boerhof van het filmtheater: Het wordt groots genieten, want we pakken dit jaar groter uit dan ooit met een groot filmscherm van vijftien meter en een mobiele 4K-projectie unit vanuit Rotterdam. Hoewel het professioneel en grootser is dan ooit, hopen we dat de filmliefhebbers echt kunnen genieten van de parksfeer in de buitenlucht. Dat is voor ons ook de belangrijkste reden van de verhuizing vanuit de binnenstad naar het park.”

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 14 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 19 uur geleden