Afbeelding
Gemeente Zwolle

Bouw ondergrondse fietsenstalling op het Stationsplein begint volgend voorjaar

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De gemeente Zwolle heeft aan Boskalis Nederland opdracht verleend voor de bouw van de ondergrondse fietsenstalling van 5.475 fietsen onder het Stationsplein. De bouw van de stalling kan daarmee volgend voorjaar beginnen.

De aannemer verzorgt tevens de herinrichting van de openbare ruimte van het Stationsplein en de Stationsweg. “Tijdens de aanbesteding heeft Boskalis plannen aangeboden met de beste prijs-kwaliteitverhouding”, aldus de gemeente Zwolle. Een beoordelingssteam, gevormd door de gemeente Zwolle, NS Stations, ProRail en Fietsersbond Zwolle, heeft de plannen van de vijf deelnemende bedrijven beoordeeld op prijs, de kwaliteit van de stalling en de openbare ruimte, het beperken van overlast tijdens de bouw en de mate waarin het ontwerp duurzaam is.

“In het winnende ontwerp leidt de stalling tot meer comfort voor de gebruikers en een betere beleving”, vindt de gemeente. “Daarnaast heeft de aannemer goed gescoord op de wijze waarop overlast en hinder voor de ondernemers, bewoners en reizigers in en rondom het Stationsplein wordt voorkomen danwel geminimaliseerd en de wijze waarop invulling wordt gegeven aan duurzaamheid.” De aannemer werkt de aangeboden plannen de komende periode verder uit. Begin oktober 2018 wordt het ontwerp gepresenteerd en openbaar gemaakt. De Spoorcafe’s in de aankomende twee jaar worden benut om de stand van zaken van het ontwerp en de bouw toe te lichten.

Met een financiële bijdrage van ProRail en provincie Overijssel laat de gemeente Zwolle van voorjaar 2019 tot eind 2020 de ondergrondse fietsenstalling voor 5.475 fietsen onder het Stationsplein bouwen en de openbare ruimte op het Stationsplein en de Stationsweg herinrichten. Het bouwproject maakt onderdeel uit van het Ontwikkelperspectief Stationsgebied Zwolle. Meer informatie staat op www.zwolle.nl/spoorzone.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59