Afbeelding
Erik-Jan Berends

Bridgeclub de Wipstrik zoekt nieuwe leden

· leestijd 1 minuut Algemeen

WIPSTRIK – Bridgeclub de Wipstrik telt momenteel veertien leden. Dat is te weinig, vinden Annie Koops en Jan te Buck. “Ideaal is 24 leden, zodat we alle kaarten en met alle tegenstanders kunnen spelen.”

De twee benadrukken dat er bij de club vooral niet ‘met het mes op tafel’ wordt gespeeld. Te Buck: “We staan met name open voor beginnende bridgers en mensen die het spel weer willen oppakken. Ze worden warm ontvangen. Op de bridgeavond helpen we ze graag en na afloop bespreken we dan het spelverloop.” Daarmee is de bridgeavond nog niet afgelopen, want ‘gezelligheid is troef’, benadrukt Te Buck. “De penningmeester regelt dan een hapje en een drankje en kunnen we nog even napraten.”

Bridgeclub de Wipstrik is in februari 1984, met medewerking van Welzijn Zorg Ouderen, opgericht. Jan Achterhof, een van de oprichters, speelt nog steeds enthousiast mee. De clubavonden zijn in wijkcentrum Bestevaer aan de Trompstraat, waar gratis parkeergelegenehid is. In de beginperiode kende de club bijna zeventig leden en werd in twee groepen gespeeld. “Het is toch jammer dat het ledenaantal van zo’n leuke club zo afneemt”, zegt Koops. “We spelen iedere woensdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur. Hopelijk kunnen we wat nieuwe leden verwelkomen. We streven naar dertig. Veel groter willen we ook weer niet worden. De gezelligheid en contacten worden heel anders als een club te groot wordt en dat willen we niet.” Het seizoen loopt van januari tot en met april en van september tot en met december.

“De spelregels zijn wereldwijd hetzelfde en je maakt gemakkelijk nieuwe contacten. Onze spelersgroep is wel vijftig plus, maar jongere leden zijn natuurlijk ook welkom”, aldus Te Buck. “Ik ben erg blij dat ik het spel heb geleerd”, vult Koops aan. “Toen mijn echtgenoot overleed, kwam ik alleen thuis te zitten en heb ik me aangesloten. Het spel vind ik erg leuk en ik doe sociale contacten op.”

“Bridge is een interessant spel, waarbij je je hersenen traint”, volgens Te Buck. “Zeker voor ouderen heel goed. Wie wil komen meespelen, is welkom. Het maakt niet uit in welke wijk je woont. De eerst drie avonden zijn gratis ter kennismaking. Het lidmaatschap kan vervolgens per vier maanden worden afgesloten.” Mail naar info@bridgeclubdewipstrik.nl of bel Jan te Buck: (038) 337 42 85 of Hennie Petersen: (038) 192 33 303.