Afbeelding

IVN Zwolle start opleiding tot  natuurgids

Algemeen

ZWOLLE - IVN Zwolle start in januari 2019 de opleiding tot natuurgids. Tijdens de opleiding wordt onder andere geleerd om mensen te stimuleren zelf de natuur te beleven, te onderzoeken te en beschermen. De opleiding duurt 1,5 jaar en is opgedeeld in 5 thema’s: Kennismaking, Planten en bodem, Dieren, Ecologie en Landschap. Binnen alle thema’s speelt duurzaamheid een belangrijke rol.

Gemiddeld zijn er twee keer per maand theorielessen op maandagavond van 19.30 tot 22.00 uur. De lessen worden gegeven in de zaal van de Milieuraad aan de Campherbeeklaan 82A. De buitenlessen zijn één of twee keer per maand op zaterdag van 9.30 tot 12.00 uur. Na de opleiding worden de cursisten actief binnen de lokale afdeling, als IVN-natuurgids of als vrijwilliger.

Op 29 oktober is er een informatieavond over deze cursus. Aanmelden kan via de website www.ivnzwolle.nl. Deelname aan de cursus kost voor leden van IVN Zwolle 395 euro. Wie meer informatie wil kan een email sturen naar natuurgidsenopleiding@ivnzwolle.nl

Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 3 mei, 08:29
Afbeelding
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 2 mei, 17:11
Afbeelding
Horeca in binnenstad viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn Algemeen 2 mei, 15:42