Afbeelding

Schrijfactie Amnesty International in teken van vrouwen

Algemeen

ZWOLLE - De jaarlijkse schrijfactie van Amnesty International staat dit jaar in het teken van acht vrouwelijke mensenrechtenactivisten. Deze vrouwen zitten op verschillende plekken op de wereld onterecht gevangen of worden onderdrukt.

In de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes en Bistro de Stadshoeve in Stadshagen kunnen op zaterdag 8 december vanaf 10.00 uur brieven worden geschreven voor de acht vrouwen. Op zondag 9 december kan er tussen 14.00 en 16.30 uur geschreven worden in de consistoriekamer van de Grote kerk.

Vrouwelijke activisten

Dit jaar staan acht vrouwelijke mensenrechtenactivisten in de spotlights. Afkomstig uit bijvoorbeeld Iran, Brazilië en Zuid-Afrika, maar ook uit de Oekraïne. Om verschillende redenen strijden zij voor gelijke kansen, uiten zij kritiek op hun regering, laten zij zich niet wegsturen van hun land. Want vrouwen die hun nek durven uit te steken krijgen nog vaker dan mannen te maken met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting.

Programma Stadkamer

De schrijfactie in de Stadkamer wordt geopend door mevrouw Monique Schuttenbeld, wethouder in Zwolle. Ook zal Write for Rights worden bezocht door enkele internationale mensenrechtenactivisten, waar in het verleden voor gestreden is. Daarnaast zijn er optredens van stadsdichter Kees Smits, klezmerensemble Mishmash, een Keltisch ensemble onder leiding van Karin Kuiper en diverse andere (muzikale) artiesten.

Naamsverandering

Tot en met 2017 heette de schrijfactie Schrijfmarathon. Vanaf dit jaar is dat Write for Rights, om mee te gaan onder de internationale titel van het wereldwijde evenement.

 

Afbeelding
Gunning renovatie Spooldersluis aan Van den Herik, BAM en SPIE Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Met een Kerstboom op de Grote Markt en lichtbeeldentour is Zwolle klaar voor de Kerst Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Ossenmarktsteeg in een nieuw licht met lichtkunstproject 'Tussendoortje' Algemeen gisteren