Afbeelding

Argentijnse tenor zingt in Misa Criolla

Algemeen

ZWOLLE - De Misa Criolla van Ariel Ramirez, bekend geworden door tenor Jose Carreras, wordt donderdag 14 december uitgevoerd door het Huygens Vocaal Ensemble onder leiding van Hans Tijssen als centraal werk in het programma ‘Musica Celestial’, een koorprogramma dat vooruit kijkt naar kerst.

De instrumentalisten Fana Martinez en Daniel Morcos zullen het kamerkoor en tenor Javier Rodriguez begeleiden. Locatie is het atelier RAW Space van beeldend kunstenaar Ronald Westerhuis aan de Willemsvaart.

De Misa Criolla kent talloze verwijzingen naar de Argentijnse volksmuziek, van tango naar indiaanse klanken. De uitvoering krijgt volgens de organisatie extra kleur door de deelname van de Argentijnse tenor Rodríguez en zijn begeleiders: “Dit geeft de uitvoeringen een heel authentieke klank en sfeer. De stem en uitstraling van Rodríguez zijn zo authentiek en opvallend dat de componist Ramírez hem jarenlang als vaste zanger bij zijn concerten had.”

Als opmaat naar de Misa Criolla wordt Zuid-Amerikaanse en Europese adventsmuziek ten gehore gebracht. In het avondvullende programma zijn voorts kerstliederen van Spaanse en Argentijnse bodem te horen en Argentijnse volksmuziek in solo-optredens van Argentijnen.

De avond begint om 20.30 uur. Kaarten kosten 21 euro in de voorverkoop. Studenten betalen 15 euro en jongeren tot 16 jaar 10 euro. Voor meer informatie en voorverkoop van kaarten kunt u terecht op www.huygensmusic.nl

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59