Afbeelding
Bas Wilberink

Locaties en tijden carbidschieten op Oudejaarsdag

Algemeen

ZWOLLE - Op Oudejaarsdag mag er op veertien plekken in Zwolle tussen 10.00 en 18.00 uur met carbid worden geschoten. Gewoon vuurwerk mag op 31 december van 18.00 uur tot en met 1 januari 02.00 uur worden afgestoken.

Op de volgende locaties mag er met carbid worden geschoten worden: Berkum: het terrein begrensd door Nieuwe Vecht, Kuyerhuislaan, tussen De Verlaten en vijftig meter ten westen van het volkstuinencomplex. Diezerpoort: Park Hogenkamp, het centrale grasveld. Holtenbroek: het grasveld achter het Cruijffcourt aan de Palestrinalaan. Marslanden: het verharde handbalveld op sportcomplex. Marslanden. Stadshagen: de parkeerplaats nabij de Milligerplas (langs de Hasselterweg), het grasveld naar De Verbinding aan de Oude Wetering (grenzend aan de parkeerplaats), Speldenmakerstraat, de groenstrook achter de woningen aan de Speldemakerstraat tussen het fietspad en de watergang. Westenholte: Tormemtilweg. Wijthmen: Woestijnenweg. Windsheim: terrein Dorpstraat-Vrijhofweg-Veldweg. Zwolle-Zuid: het trapveldje langs de Zandwetering, langs het fietspad tussen Schellerbergweg en Campus; Oldenelerpark langs de Oldeneelweg (op het veld bij het ooievaarsnest); Ittersumpark achter de IJsselcentraleweg en het parkeerterrein van de voetbalvereniging Zwolse Boys (Landsheerlaan 44).

Om het carbidschieten op een veilige manier te laten verlopen, is er een aantal regels. Zo is de minimumleeftijd waarop met carbid geschoten mag worden zestien jaar. Ongelukken gebeuren vaak door het gebruik van een deksel. Er mag daarom alleen met ballen worden geschoten worden. Ook mag de melkbus niet groter zijn dan veertig liter.