Afbeelding

Vriendenkring vertoont ´Het fenomeen van de genezing´

· leestijd 1 minuut Algemeen

WIPSTRIK - In wijkcentrum Bestevaer aan de Trompstraat wordt op zaterdag 19 januari van 12.00 tot 18.00 uur (inclusief twee pauzes) de film ‘Het fenomeen van de genezing – de wereldwijde activiteiten van de Bruno Gröning-Vriendenkring’ vertoond.

In de documentaire zijn bij elkaar twintig medisch gedocumenteerde genezingen te zien. De entree is vrij, er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

“Genezing langs geestelijke weg, ook van ongeneeslijke ziekten, voor veel mensen klinkt het te mooi om waar te zijn. Dat dit toch mogelijk is, toont de indrukwekkende documentaire”, volgens de vriendenkring. “Bruno Gröning haalde in de jaren vijftig wereldwijd de krantenkoppen door buitengewone genezingen. Toen hij stierf in 1959, geloofden velen dat daarmee alles voorbij was. Door toepassing van zijn leer gebeuren er nog steeds genezingen, die uit medisch oogpunt onverklaarbaar zijn.”

“In 1979 richtte Grete Häusler de Bruno Gröning-Vriendenkring op”, legt de vriendenkring uit in een persbericht. “Zijzelf beleefde door Bruno Gröning de genezing van drie als ‘ongeneeslijk’ aangetoonde ziekten. Tot haar eigen verbazing stelde zij vast, dat ook na 1959 genezingen gebeurden. Langzamerhand werden steeds meer artsen door hun genezen patiënten geattendeerd op wat er gebeurde. In 1992 richtten artsen en mensen uit andere medische beroepen de Medisch-Wetenschappelijke Vakgroep (MWF) op in de Bruno Gröning-Vriendenkring. Zij hebben de taak op zich genomen om de genezingen te onderzoeken aan de hand van diagnoses die door onafhankelijke artsen bevestigd en gedocumenteerd zijn. Zij houden wereldwijd lezingen om collega’s en geïnteresseerden te informeren. Door deze activiteiten en verder door de onvermoeibare inzet van vrijwillige helpers is de Bruno Gröning-Vriendenkring intussen gegroeid tot een van de grootste verenigingen voor genezing langs geestelijke weg, wereldwijd. In mei 2013 kreeg de Bruno Gröning-Vriendenkring de Peace Pole Award van de aan de Verenigde Naties (UNO) aangesloten World Peace Prayer Society (WPPS).”

De documentaire laat al deze gebeurtenissen zien. In totaal negen jaar besteedde het team van regisseur en scriptschrijver Thomas Eich aan de productie. Zo was het filmteam onderweg op alle continenten en interviewde Bruno Gröning-vrienden uit meer dan 35 landen.