Afbeelding

Stichting houdt Endometriose Awareness Event in ziekenhuis Isala

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De Endometriose Stichting, het Isala Ziekenhuis en het UMCG hebben samen voor zaterdag 23 maart een landelijke informatiedag over endometriose georganiseerd| het Endometriose Awareness Event.

De informatiedag wordt gehouden in het Isala Ziekenhuis aan de Dokter van Heesweg 2 en begint om 10.00 uur.

Endometriose is een ziekte waarbij op-baarmoederslijmvlies-lijkend-weefsel buiten de baarmoederholte voorkomt. Dit kan leiden tot pijnlijke menstruaties in combinatie met darmklachten, blaasklachten, seksuele problemen en vermoeidheid. Deze aandoening kan ook de kans op een zwangerschap ernstig verminderen. Er is nog geen genezing van deze ziekte mogelijk. Wel zijn er verschillende mogelijkheden om endometriose te behandelen. Het is een aandoening waarover niet makkelijk wordt gepraat en die bovendien de kwaliteit van leven drastisch kan verminderen.

De Endometriose Stichting heeft in samenwerking met dr. J. Schutte uit het Isala Ziekenhuis en dr. E. Klinkert uit het UMCG deze informatiedag georganiseerd. Diverse sprekers verzorgen presentaties, allen gerelateerd aan de chronische aandoening endometriose. Zo wordt er onder andere gesproken over hoe om te gaan met deze chronische ziekte. Maar ook wat de opties zijn qua behandeling. Tussendoor is er de mogelijkheid om een infomarkt te bezoeken. Daarnaast zijn er gastvrouwen van de stichting aanwezig om met de bezoekers in gesprek te gaan. Voor wie graag in contact wil komen met andere vrouwen die hetzelfde doormaken of meer te weten wil komen over endometriose, dan is deze dag volgens de organisatoren daarvoor de ideale gelegenheid.

De informatiedag is bedoeld voor vrouwen met (vermoedelijk) endometriose. “Maar endometriose heb je niet alleen en daarom zijn ook partners, moeders, vriendinnen en andere belangstellenden van harte welkom”, benadrukt de organiserende stichting. Ga voor meer informatie over het volledige programma of aanmelden naar www.endometriose.nl/agenda.