Afbeelding

Zwolle viert woensdag Boomfeestdag

Algemeen

HESSENPOORT – Ook in Zwolle wordt op woensdag 13 maart Boomfeestdag gevierd. Zwolse kinderen doen weer mee aan de traditie van het planten van een boom.

Ruim honderd leerlingen van OBS De Campherbeek en CBS De Duyvencamp en vertegenwoordigers van Ondernemersvereniging Hessenpoort planten samen

57 bomen. Dat doen ze onder begeleiding van de medewerkers van ROVA langs de watergang tussen de Oldenburgstraat en Wehkamp in Hessenpoort. Wethouder William Dogger geeft om 10.00 uur het startsein waarna hij met enkele kinderen de eerste boom zal planten. De schoolkinderen planten drie verschillende soorten: de veldesdoorn, de breedbladige meelbes en de zoete kers. Variatie is volgens de gemeente Zwolle belangrijk voor het evenwicht in de natuur. “Daarnaast zijn bomen broedplekken en zijn de vruchten voedselbronnen voor vogels. Met het planten van bomen wordt het groen naar het bedrijventerrein gebracht. In februari zijn er ook al 410 bomen geplant op Hessenpoort.”

Net als ieder jaar heeft de Stichting Nationale Boomfeestdag ook nu weer een thema gekozen. Dat is dit jaar: ‘Ieder kind een boom!'. Het thema is gekozen vanuit het streven om elk kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten. Als kinderen enthousiast zijn gemaakt over de waarde van bomen en natuur, zullen zij deze kennis vroeger of later weer overbrengen op anderen, is de gedachte.

Afbeelding
Met een Kerstboom op de Grote Markt en lichtbeeldentour is Zwolle klaar voor de Kerst Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Ossenmarktsteeg in een nieuw licht met lichtkunstproject 'Tussendoortje' Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen van Thorbecke treden op met zelfgemaakte gitaren Nieuws Ingezonden 7 dec., 15:16