Afbeelding
Het team dat brons pakte bij de Teamwedstrijden

Joel van Moerkerk in finale NK karate

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zondag werden in Zoetermeer de nationale kampioenschappen karate gehouden en daar waren de sporters van karateclub Mossel-Boot natuurlijk ook bij. Onder leiding van de coaches Francois van Langevelde en Hans Nijzingh knokten de Zwolse karateka’s zich naar twee keer zilver en twee keer brons.

In de categorie tot 75 kg wist een grieperige Dylan van Moerkerk net geen derde plaats te pakken. In de voorronde kon hij zich nog staande houden, maar dat lukte niet meer in de halve finale en de strijd om brons. Op topniveau presteren lukt alleen als je topfit bent en dat was de oudste van de Van Moerkerk broertjes de hele week al niet. Joel van Moerkerk wist de finale in de klasse tot 84 kg wel te halen door in de halve finale zijn kwelgeest Brain Timmermans met 2-0 te verslaan, waarna hij in de finale met dezelfde cijfers verloor van Brain Lusse uit Rotterdam. Het was wel de eerste medaille die de jongste Van Moerkerk (19) bij de senioren wist te bemachtigen. Clubgenoot Jacob Haverhoek pakte in deze klasse het brons. Hij verloor de finale van de latere kampioen Lusse en won daarna overtuigend de strijd om brons: 6-0.

Bij de teamwedstrijden ging de ploeg van Mossel-Bot voortvarend van start, maar verloor de halve finale van Unity uit Rotterdam. De strijd om het brons werd daarna met 2-0 gewonnen van Kenamju uit Haarlem. Het team bestond uit Dylan en Joel van Moerkerk, Jacob Haverhoek en Ozan Arslan, die een prima comeback maakte na een jarenlange afwezigheid door studie in Groningen. Thijmen Hasselt won daarna nog als gastspeler bij het team van Rene Smaal zilver bij de juniorenteams.