Afbeelding
Joop van Putten

Lenteconcert Vuurvogel in Stadshagen

Algemeen

Aanstaande zaterdag 23 maart vindt het traditionele Lenteconcert van de Vuurvogel plaats in de Fonteinkerk in Stadshagen. Het spits wordt afgebeten door de jongste telg van de Vuurvogel, Vuurvogel OpStreek. Onder leiding van violist Lies van Vledder en cellist Esther de Boer is er door 20 jonge strijkers in slechts tien repetities een concertprogramma voorbereid. Het is ongelooflijk knap hoe er qua samenspel en intonatie al zulke vorderingen zijn geboekt. Het duo van Vledder en de Boer tekende ook voor een nieuw samenwerkingsproject van de Vuurvogel. De vraag kwam van Vrije School Michael en deze werd beantwoord met vier lessen in viool en cello aan klas 3 van deze school. De presentatie van dit oriëntatieproject vindt eveneens plaats binnen dit Lenteconcert.

Muzikaal zullen er ook verassende nieuwe samenwerkingen te bespeuren zijn. Kinderkoor Konstantijn presenteert zich onder leiding van Eline Geerdink en de Jonge Vuurvogel zal onder leiding van Vincent Pollemans spectaculaire muziek laten horen van onder andere Harry Potter.

Het Lenteconcert van de Vuurvogel begint zaterdag al om 18.30 uur in de Fointeinkerk in Stadshagen. Kaarten kosten €6 (volwassenen) en €3 (jongeren) en zijn verkrijgbaar aan de zaal.