Afbeelding

Bluefingers Ultimate hangen Frisbee-te-leen-kastjes® op

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Frisbeevereniging Bluefingers Ultimate opent dit voorjaar vier nieuwe Frisbee-te-leen-kastjes®. De vier kastjes worden in één week tijd geopend en bij elke opening komen trainers en jeugdleden een clinic geven.

De clinic is voor iedereen, ouder dan acht jaar. De leden leren ze gooien en de basis van het spelletje. “Onze jeugd werd net Nederlands Kampioen , dus als je meedoet aan de clinic dan leer je het spelletje van echte kampioenen”, belooft Bluefingers Ultimate. Vorig zomer heeft de vereniging al op drie plekken in Zwolle een Frisbee-te-leen-kastje® opgehangen. “We hebben heel erg genoten van alle reacties op die guerilla actie”, meldt de vereniging. “Maar we hebben vooral heel erg genoten van al die kinderen en volwassenen die we lekker

zagen spelen met onze frisbee. Eén frisbee hangt er nog altijd. Eén frisbee is opgegeten door een hond. En van de laatste frisbee hopen we heel erg dat de persoon die ‘m nu heeft er heel veel mee speelt…”

De nieuwe kastjes komen te hangen in Stadshagen aan de Schaapskooistraat, 6 april om 14.00 uur; Zwolle-Zuid aan de Vrouwenlaan, 10 april om 16.30 uur; Wipstrik aan de Huygenstraat, 11 april om 16.30 uur en Assendorp in het Azaleapark, 13 april om 14.00 uur. Wie de smaak te pakken heeft of niet bij de clinic kan zijn, kan meedoen aan de Jeugdbeginnerscursus. Die begint op 16 april op het Sportpark de Marslanden.

Wie wil kennismaken met Ultimate Frisbee, kan contact opnemen door een mail te sturen naar info@bluefingersultimate.nl of te bellen met Erik van der Spek: 06-126 09 497.