Afbeelding

Walk ’n the Line wil intimiteit van het theater

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Peter de Jong)

Na meerdere jaren kroeg- en tuinfeesten te hebben opgeluisterd, zijn de muzikanten van Walk ’n the Line klaar voor het andere werk: spelen in het theater. De aftrap van die switch vindt 31 mei 2019 plaats bij Koperen Kees in Zwolle.

Dat is toch geen theater? Klopt, het is dan ook een try-out als opstap naar de theaters. Een try out die eigenlijk in het Papenstraattheater zou plaatsvinden maar vanwege geluidsperikelen is de locatie gewijzigd. Kaartverkoop voor dit unieke, ‘eerste’ concert valt echter wel onder auspiciën van de Zwolse theaters en is inmiddels gestart.

Een introductie; Walk ’n the Line is al vele jaren de Johnny Cash Tribute band der lage landen. De formatie bestaat uit vier muzikanten met een rijk muzikaal verleden: Hans Hubbers, Peter Bender, Niels Stremmelaar en Dick Rietberg. Binnen de Zwolse scene bepaalt geen onbekenden.

Hubbers: “Met deze band zijn wij al vijf jaar onderweg. Spelen in kroegen, soms op tuinfeesten maar wij willen meer. Anders gezegd, de band wil haar muzikale ei kwijt en meer ballads gaan spelen uit het rijke repertoire van Johnny Cash. Songs met een verhaal en daarvoor moet je het theater in. Meer intimiteit met het publiek. In kroegen en op tuinfeesten zijn wij deels ter opluistering en vermaak. Wij zoeken nu meer interactie, meer communicatie. Dat vraagt ook de nodige veranderingen binnen de band. Onze non verbale houding zullen we moeten aanpassen.”

Om de switch naar het theater beter te begeleiden hebben de mannen van Walk ’n the Line zelfs een manager aangesteld. In de persoon van Corné Tamarinof moet deze muzikale update op zakelijk gebied tot het gewenste succes leiden. Corné: “eind vorig jaar was ik samen met Hans Hubbers bij een Johnny Cash Tribute band in de Dominicanenkerk. Prima muziek maar ik had zoiets van, dat kan Walk ’n the Line beter. Dat meen ik oprecht en heb mijn ideeën bij de band gedeponeerd en geventileerd.”

Enige gesprekken verder ging de kogel door de (Dominicanen)kerk: Corné gaat de band managen, zelf zegt hij regisseren, en de band gaat zich transformeren tot een heuse interactieve theaterband. Concreet betekent dat, meer extraverter – ‘meisjes imponeren’ aldus Corné – meer uitstraling dat uiteindelijk moet resulteren in meer theaterachtige optredens. Hubbers ziet kansen. “Wij zijn serieus en zijn er klaar voor. Er liggen kansen, wie weet, ook in Duitsland.”

Vrijdag 31 mei 2019 – Zwolse Theaters / Koperen Kees – Walk ’n the Line met special guest June ‘Margriet Bruggemans’ Carter; kaarten in de voorverkoop € 12,-

www.walkntheline.nl

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 3 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 4 uur geleden