Afbeelding
Eigen foto

Kidstuin KindermeZZo wordt feestelijk geopend

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Wethouder René de Heer opent op zaterdag 11 mei om 14.30 uur de speciale Kidstuin bij KindermeZZo. De opening is een buitenfeest, in samenwerking met ClownStichting ZieZo.

Het feest is bedoeld voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd met hun (groot)ouders, meester of juf. Zo kunnen kinderen en volwassenen in een ongedwongen sfeer eens kennismaken met KindermeZZo en IntermeZZo.

KindermeZZo is een steunpunt, bedoeld voor kinderen die opgroeien in een gezin waar kanker speelt. Er zijn kidsmiddagen met allerlei activiteiten binnen en in de nieuwe tuin buiten. De realisatie van de kidstuin is tot stand gekomen in samenwerking met het bedrijfsleven en inzet van vrijwilligers. De tuin omvat een chillhuisje, natuurlijke speelmogelijkheden en een aan te leggen kindermoestuin.

“KindermeZZo biedt kinderen in de basisschoolleeftijd een veilige en fijne plek om te ontspannen”, legt de organisatie uit. “Kanker bij één van de ouders, een broertje of zusje, of de (oppas)oma of opa, of bij het kind zelf, ontregelt de gezinssituatie. Kinderen voelen zich vaak alleen staan of ervaren spanning. Eén op de drie kinderen in deze situatie ontwikkelt problemen. Bij KindermeZZo ontmoeten kinderen in een vergelijkbare situatie elkaar, vinden herkenning. Ze kunnen even los komen van de situatie thuis, met sport en spel en creatieve activiteiten. De kinderen worden begeleid door pedagogisch opgeleide vrijwilligers. Zij kunnen zo nodig ook observeren en ouders adviseren.”

Telefonisch aanmelden voor de opening van de Kidstuin bij Nazorgcentrum IntermeZZo aan de Dokter Van Thienenweg 1A kan op werkdagen: (038) 424 6088. Zie voor meer informatie: www.kindermezzo.nl KindermeZZo maakt deel uit van IntermeZZo, het nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten.