Afbeelding

Tinnitus Trainingsdag in De Weerribben op 21 juni

· leestijd 1 minuut Algemeen

OP VRIJDAG 21 JUNI KAN JE IN YOGASTUDIO DE WEERRIBBEN MEE DOEN MET EEN SPECIALE TINNITUS TRAININGS DAG NAAR HET SYSTEEM VAN MARIA HOLL: DE TINNITUS ADEM THERAPIE: TAT

De Tinnitus Training in de Yogastudio “De Weerribben” wordt gehouden op één van de stilste plekken van Nederland. Zeer geschikt ook voor mensen met hyperacusis. We starten om 11 uur en gaan door tot 15.30 uur. Tussendoor wordt een heerlijke biologisch lunch geserveerd. De kosten voor de workshop bedragen € 75,-. Dit is inclusief de lunch.

Adres: Oudeweg 113, 8376 HS OSSENZIJL

Aanmelden: tinnitusademtherapie@gmail.com

De Tinnitus Ademtherapie (TAT) is ontwikkeld door de Duitse bio-energetisch psychotherapeute; Maria Holl, in samenwerking met KNO-artsen. De methode baseert zich op mindfulness, oude Taöistische helingstechnieken en ademtechnieken. TAT is in 2012 wetenschappelijk onderzocht. Bij 80% van de proefpersonen werd een aantoond. De Tinnitus Trainingsdag op vrijdag 21 juni wordt gegeven door Henriëtte Bakker. Zij is Tinnitus Ademtrainer en musicus. Tevens is zij ervaringsdeskundige.

Tijdens deze cursusdag gaan we uit van de Tinnitus NU. Niet van de specifieke fysiologische aanleiding, die voor iedereen verschillend is. Dat zogeheten tinnitus-syndroom houdt zichzelf als het ware in stand, manifesteert zich meer en meer, voornamelijk in het hoofd. Overvleugelt vaak het contact met de rest van het lichaam. Men bestaat op een gegeven moment alleen nog maar uit een gonzend, zoemend en knetterend hoofd. Met de TAT gaan we het lichaam-geest contact herstellen door de aandacht zo veel mogelijk weg te leiden uit het hoofd, naar de aarde toe. Al ademend wortelen we ons lichaam weer, we
gaan het weer bewonen en krijgen weer een eenheidsgevoel. We krijgen grip op de “Overdrive” waarin de tinnitus ons hele wezen zet en nemen ons lichaam weer innerlijk en uiterlijk waar. Dit kan de focus op de tinnitus flink verminderen en daardoor de leefkwaliteit verbeteren.

Na afloop ga je naar huis met een oefenplan. Ga daarmee thuis dagelijks aan de slag en krijg zo weer meer grip op je eigen helende vermogens. Het is een weg die je bewandelt met als doel om zelf weer meer zeggenschap te krijgen over de kwaliteit van je leven. Die zeggenschap maakt dat veel mensen hun eigen innerlijke stilte weer kunnen ervaren, los van de tinnitus. En die stilte kan je uitbreiden, door te oefenen, door goed naar je lichaam te luisteren. Door grip te krijgen op je eigen energiestromen.
Kijk ook op: www.tinnitusademtherapie.nl en meld je aan via: tinnitusademtherapie@gmail.com


Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 13 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 13 uur geleden