Afbeelding

Ateliers Koewegje houden Open Dag

Algemeen

DIEZERPOORT - Na de succesvolle open dag van vorig jaar, ter gelegenheid van het dertigjarige bestaan van Ateliers Koewegje, openen de kunstenaars ook dit jaar de deuren van het pand voor publiek. Op zaterdag 18 mei is het werk van alle deelnemers te bewonderen.

Aan het Koewegje huren kunstenaars hun werkruimte. Lichtkunstenaar Els Mondt is gespecialiseerd in bijzondere lampen, trofeeën en lichtobjecten. Yoko Heiligers en Marijke ten Cate wonnen beiden een Vlag en Wimpel met hun kinderboeken. Illustrator Jet van der Horst ontwierp in 2008 de Decemberzegels en Steef Wildenbeest won met zijn illustraties de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs. Elvera Goedhart combineert ambachtelijke druktechnieken en digitale details in prenten en Steven van Rij maakt klassieke schilderijen met indrukwekkende precisie. Irene Goede illustreerde maar liefst tweehonderd kinderboeken en tekende voor NRC handelsblad. Henk Alferink specialiseert zich met zijn tekeningen en schilderijen in sci-fi en fantasy. Beeldend kunstenaar Michiel Knaven werkt in verschillende media, meestal is fotografie en/of muziek de bron van zijn werk.

Deze dag zijn er doorlopend activiteiten. Naast de presentaties en workshops is er een pop-up winkel ingericht vol schilderijen, prentenboeken, foto's en ansichtkaarten. De aangekochte boeken kunnen worden gesigneerd door de makers. De ateliers aan het Koewegje 4 zijn de gehele dag te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 21 uur geleden