Afbeelding
Rob Kleering van Beerenbergh

Zwolse Senioren kunnen een proefreis krijgen

Algemeen

ZWOLLE - Tijdens een proefreis op donderdag 23 mei laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen per bus en trein.

OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Op de stations krijgen de deelnemers duidelijk uitgelegd hoe ze kunnen in- en uitchecken met hun OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunnen ze oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. Er wordt op eigen kosten gereisd. Na aanmelding worden de belangstellenden geïnformeerd over het exacte tijdstip en de opstapplaats. Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: (038) 454 01 30.

De provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast proefreizen organiseren zij ook informatiebijeenkomsten en maandelijkse inloopspreekuren. Kijk op www.ervaarhetov.nl voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten. Voor vragen kan men bellen naar (038) 454 01 30 of een e-mail sturen naar: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.

Afbeelding
Night Music & Painting in de Vrije ruimte tijdens het festival Hanze in de nacht 2023. Ingezonden 2 okt., 17:37
Afbeelding
VVD wil snelle oplossing gevaarlijke verkeerssituatie rotonde Rijnlaan/Eemlaan Algemeen 2 okt., 14:47
Afbeelding
Eigentijdse Groeten uit Zwolle te zien in Academiehuis Algemeen 2 okt., 12:54