Afbeelding
Eigen foto

Fraterhuis presenteert gratis buitenfilm in Park de Wezenlanden

Algemeen

ASSENDORP - Filmtheater Fraterhuis presenteert ook dit seizoen een gratis buitenfilm in Zwolle. Op zaterdag 18 mei om circa 22.00 uur vertoont het filmhuis de Oscarwinnende documentaire ‘Free Solo’ op het evenemententerrein van Park de Wezenlanden.

Het ongelofelijke en letterlijk adembenemende verhaal over Alex Honnold, een rotsklimmer die zijn levenslange droom wil verwezenlijken. Op een eigen stoeltje of vanaf een kleedje; iedereen is welkom om te komen kijken naar het jaarlijkse cadeau van het Fraterhuis aan de bewoners van Zwolle.

Het free solo bedwingen van de beroemde rotswand El Capitan in Yosemite National Park is dé ultieme sportprestatie. Eén minuscuul foutje en het is afgelopen. Alex is een bloedeerlijke jongeman met sinds kort een vaste vriendin, die worstelt met zijn passie. Voor hem is het uitdagen van de dood essentieel. Door de rotswanden free solo te beklimmen, zonder touw of enig ander hulpmiddel, bereikt hij een bepaalde focus, een staat van zijn, die voor hem alles is. Voor haar betekent het leven in het besef dat hij elk moment kan sterven. De uiteindelijke klim is krankzinnig spannend. Maar de reis er naar toe is minstens zo fascinerend. Alex ontpopt zich als de klimversie van een boeddhistische monnik. Aardse zaken zijn minder belangrijk dan zijn wens zichzelf te overstijgen. Free Solo is winnaar van de Oscar voor Beste Documentaire.