Afbeelding
Pedro Sluiter

Op diverse plaatsen wordt de komende weken aan de weg gewerkt

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - In de maanden mei en juni vinden er diverse werkzaamheden aan de weg plaats. Deze werkzaamheden hebben gevolgen voor het verkeer.

Zo wordt er gewerkt aan de fietspaden aan de Weidesteenlaan en Loggerweg in Westenjholte. De asfalteringswerkzaamheden aan het fietspad Weidesteenlaan zijn al begonnen. Ze duren tot 7 juni. De weg is gestremd. De kant van het sportpark is klaar; sinds donderdag wordt aan de andere zijde van de Loggerweg gewerkt. Fietsers worden via de overzijde omgeleid. Gemotoriseerd verkeer op de rijbaan wordt verzocht hiermee rekening te houden. Verkeer met bestemming Loggerweg wordt gedurende de periode van 27 mei tot 8 juni omgeleid via de Boeierweg, Schoenerweg.

Vrouwenlaan

Van 27 tot en met 29 mei worden er asfalterings- en herstelwerkzaamheden van de rioolput aan de Vrouwenlaan in Zwolle-Zuid uitgevoerd. De werkzaamheden vinden plaats ter hoogte van huisnummer 14, in de bocht. De weg is hier gestremd. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Grenslaan. Stadslijn 8 volgt ook deze omleidingsroute.

Heinoseweg

Van 27 tot en met 29 mei worden er asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd op de parallelweg van de Heinoseweg. Voornamelijk fietsers maken gebruik van deze weg. De werkzaamheden vinden plaats tussen Wijthemerplas en Wijthmen ter hoogte van Oude Weg. Fietsers worden omgeleid via de tunnel onder Heinoseweg, Oude Weg, Kanaalweg, Nieuwe Wetering en Oldeneelallee.

Rijnlaan

Op woensdag 5 juni en donderdag 6 juni vinden tussen 23.00 en 06.00 uur op de Rijnlaan in de Aa-landen onderhoudswerkzaamheden plaats. Er wordt gewerkt tussen de Zwartewaterallee en de rotonde Eemlaan/winkelcentrum De Dobbe. Tijdens de werkzaamheden is de rijbaan van de Rijnlaan volledig afgesloten voor alle verkeer. Omleidingen worden aagegeven met gele borden.

Belvédèrelaan

Op woensdag 5 juni en donderdag 6 juni vinden onderhoudswerkzaamheden aan de Belvédèrelaan in Stadshagen plaats. Gewerkt wordt tussen de Frankhuizerallee en de Havezathenallee tussen tussen 19.00 en 06.00 uur ‘s nachts. Tijdens de werkzaamheden is de rijbaan van de Belvédèrelaan in beide richtingen volledig afgesloten voor alle verkeer. Omleidingen worden aagegeven met gele borden.

Ceintuurbaan

Van donderdag 6 tot zaterdag 8 juni vinden onderhoudswerkzaamheden plaats aan de Ceintuurbaan ter hoogte van de Wipstrik. De werkzaamheden vinden ‘s nachts plaats van 19.00 tot 06.00 uur. Gewerkt wordt vanaf de Tesselschadestraat tot voorbij de kruising Leo Majorlaan, in de richting van Heino/Raalte. De tegengestelde rijrichting, Heino richting Zwolle, blijft gewoon bereikbaar. Tijdens de werkzaamheden is de rijbaan van de Ceintuurbaan en zijn de kruisingen met de Tesselschadestraat en Leo Majorlaan afgesloten voor alle verkeer. Voor de bereikbaarheid Oosterenk worden de kruispunten niet gelijktijdig afgesloten. Omleidingen worden aagegeven met gele borden.

De Dr. van Heesweg, de eerste hulp/spoedeisende hulp en huisartsenpost bij Isala blijven bereikbaar via de Leo Majorlaan/Dr Spanjaardweg, of de kruising Tesselschadestraat. Hulpdiensten met spoed gaan via een apart ingestelde calamiteitenroute over het PEC-terrein. Voor de juiste begeleiding worden verkeersregelaars ingezet.

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen gisteren
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 18 apr, 11:09