Afbeelding
Eigen foto

Dominicanenklooster viert Feest van de Geest

Algemeen

ASSENDORP - In het Pinksterweekend is het Dominicanenklooster geopend voor het Feest van de Geest: een feest van inspiratie door kunst in het klooster.

Dit jaar ligt het accent op ‘de man achter de ramen’, het bijzondere werk en verhaal van pater Van Bergen. Pater van Bergen woonde van 1919 tot 1978 in het Dominicanenklooster. Hij maakte niet alleen de belangrijkste glas-in-loodramen en schilderingen in kerk en klooster, maar ook portretten van verschillende Zwollenaren en alledaagse taferelen. Veel Zwollenaren hebben werk van Van Bergen, dat ze thuis hadden hangen, uitgeleend voor de expositie tijdens Feest van de Geest. Hierdoor zijn bijvoorbeeld de zusjes Jenner weer bij elkaar gebracht en is het originele palet met kwasten van Van Bergen en zijn pijpencollectie te zien.

Tijdens dit weekend gaan hedendaagse kunstenaars aan de slag, geïnspireerd op het werk van Van Bergen. Zo zijn er geluidslandschappen te horen bij de glas-in-loodramen. Daarnaast maken kunstenaars tijdens dit weekend portretten van kloosterbewoners. Ook zijn er workshops voor jong en oud met graffiti en stempels maken. Tevens zijn er rondleidingen. Bovendien is er ruimte voor ontmoeting met een kop koffie of thee in de tuin van het klooster.

Het Feest van de Geest is op zondag 9 en maandag 10 juni van 11.30 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Bezoekers dienden de ingang via het poortje aan de Assendorperstraat te nemen.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13