Afbeelding
Dirk-Jan Gjeltema

Groene Loper Zwolle helpt met groener maken van de buurt

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Buren, buurtverenigingen, buurttuinen en andere maatschappelijke initiatieven kunnen op dinsdag 2 juli met ondersteuning van Groene Loper Zwolle financiën aanvragen bij Het Oranje Fonds. Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens Burendag in september de omgeving groener te maken.

Hierbij kan men denken aan struiken, bankjes, planten, bloembollen, een insectenhotel of fruitbomen. Geïnteresseerden kunnen tussen 16.00 en 20.00 uur inlopen bij de kapschuur van revalidatiecentrum Vogellanden. Onder het genot van een hapje en een drankje helpt Groene Loper Zwolle bezoekers bij het invullen van de benodigde formulieren. Buurtinitiatieven die tijdens Burendag hun straat of buurt groener willen maken, krijgen van Groene Loper Zwolle een tas met veertig biologische bloembollen. Niet alleen organisaties, maar ook buurtinitiatieven zonder rechtsvorm zijn welkom. Meer informatie staat op www.groeneloperzwolle.nl/burendag.

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat samen met buren en de buurt wordt gevierd op de vierde zaterdag in september. In 2019 valt Burendag op 28 september. Het is een dag waarop men gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Die activiteiten kunnen bestaan uit samen koken, samen sporten, de speeltuin opknappen, maar ook het planten van nieuwe struiken, bomen of bloembollen valt hieronder. Groene Loper Zwolle wil bewoners graag betrekken bij hun eigen groene leefomgeving en ondersteunt initiatieven die een aanvraag willen doen om tijdens Burendag de straat of buurt groener te maken.

Iedereen kan via www.burendag.nl een aanvraag tot 350 euro indienen bij Het Oranje Fonds om tijdens Burendag een activiteit te organiseren. Wie als buurtinitiatief dit geld wil inzetten voor het groener maken van de straat of buurt, en graag hulp wil bij de aanvraag, is welkom op dinsdag 2 juli tussen 16.00 en 20.00 uur naar de inloopavond in de kapschuur van de tuin naast revalidatiecentrum Vogellanden aan de Hyacinthstraat 66 A. Bekijk op www.groeneloperzwolle.nl/burendag de voorwaarden voor de aanvraag en welke gegevens men moet meenemen op 2 juli.

De Groene Loper Zwolle is een samenwerkingsverband tussen tientallen groene bewonersinitiatieven en heeft als missie bewoners en bedrijven te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van het groen en de mensen die daarbij wonen in en rond Zwolle. Provincie Overijssel en gemeente Zwolle ondersteunen Groene Loper Zwolle en hiermee ook de Groene Burendag.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden