Afbeelding
Nick Ormondt

Grootkoor Zwolle gaat zingen met Karin Bloemen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De uitgebreide koorrepetities van Grootkoor Zwolle beginnen in de maand september. Het koor heeft een bijzonder project met als afsluiting een kerstconcert op 23 december, waaraan Karin Bloemen haar solistische medewerking verleent.

Grootkoor Zwolle repeteert de komende maanden vijf keer onder leiding van de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen. “Zij dirigeren al vele jaren de Grootkoren”, meldt Grootkoor Zwolle. “En op projectbasis zingen in een koor is nog steeds een geweldig succes. Inmiddels zijn de Grootkoren een begrip in Nederland. Ze groeien nog altijd door.” Het koor is bestemd voor dames en heren in de leeftijd vanaf 18 jaar en ouder die graag zingen. De koorrepetities zijn op dinsdagavond 17 september, 8 oktober, 5 en 19 november en 3 december van 19.15 uur tot 22.00 uur in de Plantagekerk aan de Ter Pelkwijkstraat 17. Het repertoire bestaat uit Christmas Carols en bekende koorwerken. Tijdens de eerste koorrepetitie ontvangen deelnemers de koormuziek & studie-cd, zodat ze ook thuis kunnen studeren.

Karin Bloemen is een zangeres en cabaretière die met haar opvallende verschijning de aandacht op zich weet te vestigen. Samen zingen met Karin Bloemen is volgens de koorleden een unieke ervaring. “Met haar prachtige stem en expressieve mimiek bespeelt zij iedere zaal. Soms is ze uitbundig en extrovert, dan weer ingetogen en gevoelig.” Karin zingt samen met het Grootkoor Zwolle kerstliederen en het lichte muziekgenre. Het concert is op 23 december in Theater de Spiegel.

Dit bijzondere koorproject geeft zangers de kans om op te treden in het theater met Karin Bloemen. Iedere enthousiaste zanger of zangeres kan zich inschrijven. Zie voor meer informatie over het Grootkoor en inschrijving www.grootkoor.nl en www.grootkoor.tv. Of mail naar zing@grootkoor.nl.