Afbeelding
Pedro Sluiter

Zomerkermis opent met blobjump

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD – De Zwolse Zomerkermis, van vrijdag 9 tot en met zondag 18 augustus, opent met een blobjump. Wie daaraan wil deelnemen, kan zich nu aanmelden.

Wethouder William Dogger verricht op vrijdag 9 augustus om 15.00 uur op het Rodetorenplein de officiële opening van de Zomerkermis. Het programma begint dan met een blobjump onder leiding van Vincent van Leth, bekend als de Vermakelaar. Deelnemen aan deze belevenis kan door in te schrijven via http://blobjump.nl/inschrijven. Er kunnen maximaal dertig deelnemers meedoen. Er zijn prijzen beschikbaar voor de meest originele sprongen. Meer informatie is te vinden op www.blobjump.nl. De voorwaarden voor deelname aan de blobjump zijn te vinden op www.zwolle.nl/zomerkermis.

Blobjump

Blobjump is een mix van een opblaasbare attractie en een trampoline op het water. Nabij de brug bij het Rodetorenplein komt een luchtkussen te liggen. De deelnemer gaat daarop liggen. Vervolgens wordt die gelanceerd door iemand van de organisatie die vanaf de brug op datzelfde kussen springt. Het gaat er uiteindelijk om hoe ludiek mogelijk er wordt gesprongen.

Kermis

Op dinsdag 13 augustus van 14.00 tot 16.00 uur is de kermis voor de eerste keer prikkelarm. Er zijn dan geen lichteffecten en het geluid gaat uit. Zo kunnen ook mensen met bijvoorbeeld autisme, epilepsie, een lichamelijk en/of geestelijke beperking en ouderen, genieten van de kermis. Verder is er, net als voorgaande jaren, op zondag 18 augustus een familiedag en op maandag 12 augustus de eurodag.

Golden Ticket

Ook dit jaar ligt er op een locatie ergens op het kermisterrein een Golden Ticket verstopt. Aanwijzingen waar de Golden Ticket ligt, worden via Facebookpagina ‘ZwolseZomerkermis’ gegeven. Met het Golden Ticket kan de winnaar gratis deelnemen aan verschillende kermisattracties.

Attracties

De kermis kent een gevarieerd aanbod attracties en een omlijstend programma. Het kermisnieuws, het omlijstend programma, de attracties, de familiedag en de plattegrond staat op de Facebookpagina ZwolseZomerkermis. Voor meer informatie kan men ook terecht op www.zwolle.nl/zomerkermis.

default
Panorama Hanze: Een Historische Reis nadert zijn Grand Finale Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Voormalig Gymnasium Celeanum in Zwolle wordt plek van inclusiviteit Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Zwolse 1 mei-viering met een bijzonder roosje voor Jan Brinkman Algemeen gisteren
Afbeelding
Nieuw 'museum' in Zwolle roept creatieven op om eerste street art collectie te vullen Algemeen 3 mei, 12:45
Afbeelding
Beleef het ware verhaal van Anne Frank op 20 mei in Schouwburg Odeon Algemeen 3 mei, 11:09
Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 3 mei, 08:29