Afbeelding
Gemeente Zwolle

Bypass tussen Stationsweg en Westerlaan wordt tijdelijk afgesloten

Algemeen

ZWOLLE - De tijdelijke brug (bypass) tussen de Stationsweg en de Westerlaan is van vrijdag 1 november 09.00 uur tot en met zaterdag 2 november 20.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

De tijdelijke afsluiting is nodig in verband met het werk aan de bouwkuip van de nieuwe ondergrondse fietsenstalling op het Stationsplein. Om fietsers straks hun tweewieler in de fietsenstalling te kunnen laten parkeren, wordt er aan de onderzijde van de bouwkuip een gellaag aangebracht met dunne slangen. Deze gellaag zorgt ervoor dat het grondwater wordt tegengehouden. De slangen waarmee de gellaag wordt aangebracht moeten ook onder de tijdelijke brug worden geplaatst.

De brug tussen de Stationsweg en de Westerlaan moet voor het werk gedeeltelijk uit elkaar worden gehaald om ruimte te maken voor de machines. Ook gaat de aannemer een gedeelte voor de brug opnieuw bestraten, omdat er met regenbuien waterplassen ontstaan. De aannemer voert het werk gedeeltelijk in het weekend uit om de hinder voor het verkeer zo veel mogelijk te beperken.

Tijdens de afsluiting van de bypass is ter plaatse een omleidingsroute ingesteld voor gemotoriseerd verkeer naar de Westerlaan. Verkeersborden geven de route aan via de Burgemeester van Roijensingel langs de Willemkade. Voor fietsers en voetgangers blijft de route open. Om het verkeer tijdens deze werkzaamheden in goede banen te leiden, zijn verkeersregelaars aanwezig. Woningen en bedrijven aan de Stationsweg blijven bereikbaar voor autoverkeer. Meer informatie over de bouw staat op www.zwolle.nl/stationspleinnoord.

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert met foto's uit vergeten oorlogen in Stadkamer Algemeen 1 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 3 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 20 uur geleden