uiter
uiter Pedro Sluiter

`Sinterklaasintocht in Zwolle wordt grootser dan ooit`

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - "Het sinterklaasfeest op zaterdag 16 november wordt grootser dan ooit tevoren." Dat zegt Edwin ter Burg, voorzitter van de SEZ, met trots.

“We willen echt een feest organiseren voor het kind, aansluitend bij de verbeelding van het kind: een spectaculaire aankomst van een echte boot, met een waterspektakel, een bonte parade en een uniek nieuw eindfeest.” Ter Burg zegt dat hij daarvoor een geweldig team heeft dat de organisatie voor haar rekening neemt. “Vijfentwintig personen werken gedurende het gehele jaar aan de Zwolse intocht en op de dag zelf komen daar nog een veelvoud aan vrijwilligers bij. Ik ben ontzettend dankbaar dat wij met dit geweldige team vrijwilligers zo’n evenement kunnen vormgeven."

Steun

Het Zwolse sinterklaasfeest, een van de meest toonaangevende in Nederland volgens de voorzitter, krijgt steun van een brede groep ondernemers uit de binnenstad en erbuiten, naast de bijdragen van het ZwolleFonds en de gemeente Zwolle. “Alleen op deze wijze is het neerzetten van een sinterklaasintocht als in Zwolle mogelijk”, aldus Ter Burg. “Wij zijn iedereen dankbaar voor de steun die wij krijgen.”

Eindfeest

Naast dat Sinterklaas door nieuwe burgemeester Peter Snijders welkom wordt geheten, is er nog een verrassing: dit jaar is er een gezellig eindfeest in Academiehuis de Grote Kerk. Kinderen kunnen hier dichtbij Sinterklaas en Pieten, in een aangename en dfeervolle ambiance, zijn.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

13.30 uur Start programma op het Rodetorenplein

14.00 uur Start waterspektakel (bij Rodetorenplein)

14.20 uur Aankomst boot en Zwols welkom van Sinterklaas (Rodetorenplein)

15.00 uur Vertrek parade door centrum (vanaf Rodetorenplein)

16.00 uur Aankomst op Grote Kerkplein en in het Academiehuis

16.55 uur Uitzwaaien Sinterklaas

17.00 uur Einde programma (Grote Kerkplein en het Academiehuis/Grote Kerk)

Iedereen wordt geadviseerd op tijd te zijn. Houd de website www.sinterklaaszwolle.nl en de Facebookpagina Sinterklaas Intocht Zwolle in de gaten.