Afbeelding

Viktor Koning speelt bij Kerken als Podium

Algemeen

BINNENSTAD – Gitarist Viktor Koning speelt bij Kerken als Podium op zaterdagmiddag 16 november om 15.30 uur in de Lutherse kerk aan de Koestraat 4.

Hij speelt werken van Da Crema, Carlevaro, Giuliani, Williams en Rodrigo. Koning (1996) debuteerde op zijn achtste levensjaar als leerling van de gitarist en luitist Aart van Overmeir met een gitaarrecital in Holten, waar hij tevens is geboren en getogen. Op zijn veertiende werd hij aangenomen als Jong Talent aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle waar hij nu zijn Bachelor afrondt bij Jacob Vlijm. In 2015 won Viktor een tweede prijs tijdens het Prinses Christina Concours. Ook won hij een finale plek in het EGTA gitaar concours.

Concerten

Viktor gaf meerde solo gitaar concerten door het land, onder andere in de Waalse Kerk tijdens het Guitar Festival in Zwolle. Tevens reciteerde hij in het Musis Sacrum en was te horen in verschillende Radio 4 uitzendingen (Opium & Earbites), waarvan de laatste vooraf ging aan zijn soloconcert in de Wester Kerk in de afgelopen editie van het Amsterdams Grachtenfestival. Muzikaal is Viktor allround geïnteresseerd, maar meester zijn van zijn instrument is waar zijn absolute focus ligt. Viktor volgde masterclasses bij onder meer Leo Brouwer, Aniello Desiderio, Stefano Grondona, Sanel Redzic, Lukasz Kuropaczewski, Elliot Simpson en Otto Tolonen. Zie voor meer informatie www.kerkenalspodium.nl.