Afbeelding
Gemeente Zwolle

Oplevering fietsenstalling Stationsplein loopt vertraging op

Algemeen

ZWOLLE - De nieuwe ondergrondse fietsenstalling, het heringerichte Stationsplein en de vernieuwde Stationsweg later gereed dan de oorspronkelijke planning. De gemeente Zwolle en de aannemer verwachten dat fietsers vanaf december 2020 de nieuwe ondergrondse fietsenstalling in gebruik kunnen nemen.

Op het Stationsplein is de aannemer momenteel bezig met de aanleg van de bouwkuip voor de nieuwe fietsenstalling. De aannemer neemt het Stationsplein en de Stationsweg na de oplevering van de ondergrondse fietsenstalling onder handen. Het heringerichte Stationsplein en de vernieuwde Stationsweg zijn naar nu de verwachting medio 2021 klaar. “Tijdens de voorbereidende werkzaamheden zijn grindlagen en grondwaterverontreiniging aangetroffen. Vanwege deze nieuwe informatie moet de aannemer een andere bouwmethode toepassen en nieuwe maatregelen uitvoeren”, noemt de gemeente Zwolle als reden voor de vertraging.

Gel

In plaats van met damwanden realiseert de aannemer de bouwkuip voor de ondergrondse fietsenstalling op basis van trillingvrije CSM wanden. Omdat de aannemer eerder vervuild grondwater is tegengekomen, is in de bodem een extra dikke laag gel aangebracht die de bouwkuip waterdicht maakt.

Webcams

De huidige aannemer werkt tot eind 2019 aan de bouwkuip op het Stationsplein. De bouwkuip is een ruimte waarin droog en veilig gewerkt kan worden. Vanaf maandag 2 december begint de aannemer met het afgraven van de bouwkuip en het transporteren van de grond. Via webcams zijn de werkzaamheden live te zien op www.zwolle.nl/stationspleinnoord.