Afbeelding

Trias Jeugdhulp zoekt pleegouders

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Voor meer dan 22.000 kinderen is een veilig en stabiel thuis niet vanzelfsprekend. Ook in de regio Zwolle is er nog steeds een tekort aan pleeggezinnen waar een kind (tijdelijk) terecht kan als het thuis niet gaat.

Daarom is Trias Jeugdhulp op zoek naar honderd nieuwe gezinnen in 2020. Er zijn veel verschillende vragen voor kinderen en dus ook veel verschillende gezinnen nodig. Soms is er een plek nodig waar een kind acuut naar toe kan en van waaruit gekeken moet worden hoe het verder gaat, kan het kind weer terug naar huis met de juiste hulp of is er een langdurig pleeggezin nodig? Maar de organisatie heeft ook vragen voor één keer per maand een weekend, zodat ouders kunnen bijtanken en het kind een fijn en onbezorgd weekend heeft. "Als thuis wonen (tijdelijk) niet lukt is het voor een kind fijn om toch zoveel mogelijk in de eigen omgeving te kunnen blijven. Met de vertrouwde school, sport- of muziekles, ouders, familie en vriendjes in de buurt."

Informatie

In principe kan iedereen van 21 jaar en ouder pleegouder worden. Op de site www.openjewereld.nu staat meer informatie en kan men een test doen of pleegzorg iets voor hen zou kunnen zijn. Op donderdag 12 december om 19.30 uur is er een vrijblijvende informatieavond over pleegzorg op de locatie van Trias aan de Herfterlaan 33 in Zwolle. Aanmelden voor de informatieavond kan via voorpleegouders@triasjeugdhulp.nl.

Vormen

Tijdens de informatieavond vertellen pleegouders verhalen uit hun dagelijks leven. Daarnaast komen bezoekers meer te weten over de verschillende vormen van pleegouderschap, het opleidingstraject, de deskundigheidsbevordering en de ondersteuning die Trias de pleegouders aanbiedt. Na afloop is er gelegenheid tot napraten en het stellen van vragen.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13