Afbeelding
Pedro Sluiter

Breakfastclub doneert 63.040 euro aan Ronald McDonald Huis

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De 120 aanwezige leden van de Ronald McDonald Business Breakfastclub zagen dinsdag een spectaculair bedrag op de eindejaarcheque vermeld staan: 63.040 euro.

De stuurgroep van de Breakfastclub overhandigde de cheque traditiegetrouw tijdens het laatste ontbijt van het jaar aan Lianne Booijink, manager van het Ronald McDonald Huis Zwolle. Booijink toonde zich uitermate blij met dit enorme bedrag: “Met de opbrengst van 2018 hebben we de negen gastenkamers kunnen opknappen en een grotere schuur gebouwd voor de fietsen en gereedschappen; ook dit jaar zullen we dit prachtige bedrag weer op een goede manier weten te besteden. Fijn dat wij als ongesubsidieerde organisatie toch jaarlijks structureel zo’n mooi bedrag in ontvangst mogen nemen. Met zoveel goede doelen en een beperkte groep sponsoren is het niet altijd gemakkelijk om fondsen te werven, omdat je als ongesubsidieerde organisaties allemaal in dezelfde sponsorvijver zit te vissen”, sprak de huismanager.

Jubileumjaar

De stuurgroep maakte bij de overhandiging van de cheque van de gelegenheid gebruik om aan te kondigen dat 2020 in het teken zal staan van het tienjarig jubileum van de club. De overhandiging van deze gift is een mooie aftrap naar dat jaar. Het maartontbijt wordt extra feestelijk van karakter, omdat er dan honderd ontbijten achter de rug zijn. “Niemand had verwacht dat het enthousiasme van de leden na al die jaren zo onverminderd groot zou zijn en daar zijn we als stuurgroep uitermate blij mee en trots op”, zo zegt Joke Vrolijk namens de stuurgroep. “Voor maart organiseren we dan ook, op de gebruikelijke derde dinsdag van de maand, een extra feestelijk jubileumontbijt. De locatie blijft nog even een verrassing, maar noteer deze datum vast met uitroepteken in uw agenda”, was de boodschap aan de leden.

Afbeelding
Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 23 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden gisteren
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen gisteren
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14