Afbeelding
Gemeente Zwolle

Bewoners Marjoleinweg krijgen erkenning en waardering

· leestijd 1 minuut Algemeen

WESTENHOLTE - Wat begon met het planten van één boompje is uitgegroeid tot een buurttuin waar bewoners van de Marjoleinweg in Westenholte komen om te tuinieren, maar ook voor gezellige buurtactiviteiten. Wijkwethouder Monique Schuttenbeld ging bij de bewoners op bezoek.

“Dit zijn mooie initiatieven. Bewoners dragen bij aan meer groen in de wijk, maar ook aan de biodiversiteit. Deze bloemrijke tuin trekt vogels en insecten zoals bijen. Dat is belangrijke voor onze voedselvoorziening. Wat daarnaast zo mooi is, is dat bewoner elkaar hier ontmoeten om samen het onderhoud te doen en bij de buurtactiviteiten die hier door de komst van deze tuin worden georganiseerd”, aldus de wethouder.

Beeldmerk

De wethouder liet haar waardering ook blijken door het bordje Buurtinitiatief te onthullen op de muur langs de waterkant van de tuin. De waterkant was door bomenkap heel kaal geworden, vonden de bewoners. Het initiatief begon daar met het planten van één boompje. Schuttenbeld: “Iedereen mag dit weten en zien. Er zijn meer bewonersinitiatieven in Zwolle. Dit bordje maakt de inzet van bewoners meer zichtbaar. Hopelijk inspireert dat anderen om ook van hun idee een initiatief te maken.”

Afspraken

De bewoners aan de Marjolienweg hebben het stuk grond geadopteerd van de gemeente. Daarvoor hebben zij een overeenkomst getekend waarin de afspraken staan over het beheer en het onderhoud. Wie graag wil weten, hoe dat gaat kan voor meer informatie terecht op www.zwolle.nl/adoptiegrond.

Initiatieven

Inwoners die een idee hebben om hun buurt leuker, groener, veiliger of socialer te maken kunnen contact opnemen met de wijkbeheerder. Voorbeelden van initiatieven en de contactgegevens zijn te vinden op www.zwolle.nl/buurtinitiatief.